Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові СБУ зацікавилося електронною чергою до дитсадків

Жодних обшуків в управлінні освіти сьогодні не відбувалося. До управління освіти Львівської міської ради з листом звернулися представники СБУ щодо надання копій документів, які стосуються електронної реєстрації дітей до дошкількільних навчальних закладів. Про це сьогодні, 4 вересня, під час брифінгу повідомила в. о. начальника управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, передає кореспондент Гал-інфо.

За її словами, працівникам СБУ в управлінні надали копії наказів управління, які стосуються відповідальних осіб, копію положення про електронну реєстрацію та копії рішення виконавчого комітету щодо функціонування електронної реєстрації дітей до дошкільних навчальних закладів Львова.  

На запитання, чому СБУ зацікавилося цим питання, Зоряна Довганик зазначила, що могли поскаржитися батьки.

«Це могло бути звернення незадоволених батьків, чиї діти не змогли потрапити до дошкільного навчального закладу. В цьому році ми мали значну кількість питань від тих батьків, які не змогли потрапити на 2017 рік до дошкільних навчальних закладів. Це стосувалося невчасної реєстрації. Це стосувалося того, що не завжди інформація, яка була не повною,  була перенесена зі старої бази у нову», - сказала вона.

У Львові понад 3 тис. дітей не потрапляють до дитсадків

На запитання Гал-інфо хто винен у тому, що деякі діти не потрапили зі старої бази у нову, Зоряна Довганик відповіла: «Це було пов’язано з тим, що батьки надавали не повну інформацію, не було правильно вказані електронні адреси, були помилки, можливо навіть і умисні, у номері свідоцтва про народження дитини тощо».

Вона нагадала, що цього року, з 1 вересня у Львові до садочків прийняли приблизно 7 тис. дітей.

«Ми опрацювали всі звернення батьків, при необхідності їхні заявки були перенесена на наступний рік. Ті діти, які в цьому році не потрапили до дошкільних навчальних закладів, їхня електронна заявка автоматично перереєстровується на наступний навчальний рік», - сказала чиновниця.

Батькам, чиїх дітей не зарахували у ДНЗ, зможуть показати списки зарахованих

За її словами, цього року у Львові 3 800 дітям забракло місць у садочках.

«Ми працюємо над тим, щоб створити групи короткотривалого перебування дітей у дошкільних навчальних закладах. Вони зможуть відвідувати садочок в першій, або другій половині дня», - зазначила Зоряна Довганик.

Вона повідомила, що такі групи, начебто, будуть працювати навіть у школах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ