Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові школа намагається повернути забудований стадіон

Щодо самовільного захоплення території СЗШ №28 дирекція львівської школи звернулася в прокуратуру. Про це поінформувала директор школи № 28 Стефанія Притуляк. Водночас, за повідомленням юридичного відділу Галицької РА, зараз відкрито виконавче провадження щодо демонтажу іншої самочинно зведеної стіни на межі території цієї школи. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Мешканець, який проживає по сусідству з нашою школою, почав загороджувати собі територію. Спершу були усні розмови, потім цим питанням займався ЖЕК та райадміністрація, подавали до суду. Йому сказали огорожу знести, але огорожа далі стоїть.

А в серпні цього року біля стадіону з’явилася стіна. Коли з вересня почалися уроки фізкультури, виявилось (за нашими замірами), що він зайняв приблизно 6 метрів нашої території. Тобто забудовник відступив ще десь на 6 метрів. Серйозної розмови з ним не вийшло і 5 вересня ми запросили батьків на нараду. Ми подали звернення в прокуратуру Галицького району. Я дума, що наступним кроком буде подання в суд. Подання в прокуратуру було на початку цього тижня», - розповіла під час зустрічі з журналістами директор СШ № 28 Стефанія Притуляк.

Водночас щодо демонтажу раніше самовільно збудованої стіни вже відкрито виконавче провадження. «На сьогоднішній день вже є відкрито виконавче впровадження по цій справі. Громадянином, який мешкає по сусідству з навчальним закладом, було самовільно збудовано будку для охорони, цегляний паркан і трохи далі металеву конструкцію, яка фактично на території дитячого майданчика.

Районна адміністрація відреагувала на цей факт. Були дані вказівки, щоб людина в добровільному порядку демонтувала самовільно збудоване, але він цього не виконав. Було в свій час прийнято розпорядження про демонтаж самовільно збудованих споруд, і було 22 грудня 2010 року рішення суду про демонтаж за власні кошти мешканця усіх цих конструкцій. Райадміністрація зверталася до суду про видачу виконавчих листів, на сьогодні відкрито виконавче впровадження по цих об’єктах», - прокоментувала начальник юридичного відділу Галицької районної адміністрації Оксана Яремко.

Попри рішення суду, ні виконавча служба, ні правоохоронні органи не вжили жодних заходів, аби демонтувати самобуд на території школи.

Водночас, щодо ново виявленої самовільно збудованої забудови, керівник юридичного відділу Галицької РА повідомила, що «зараз, згідно з чинним законодавством, мешканець мусить мати термін для добровільного виконання знесення, тому це питання опрацьовується».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ