Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові школярів навчили, як бути помітним на дорозі

У Львові у приміщенні Центру дітей та юнацтва Галичини пройшов профілактичний захід «Стань помітним на дорозі!», спрямований на попередження дорожньо-транспортного травматизму, у тому числі «дитячого», а особливо у темну пору доби. Повідомила прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

Учні загальноосвітніх шкіл міста Львова дуже ретельно готувалися до заходу. Діти проявили не лише свої творчі здібності через малюнки, довели одноліткам, наскільки важливо знати правила безпеки у побуті та на дорозі, а ще продемонстрували, як по-сучасному можна вберегти своє життя і здоров’я!

Найкращі з художніх робіт школярів були виставлені на огляд представників управління ДАІ у Львівській області, управління освіти Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради та Головного управління МНС України у Львівській області. Важливо, що освітяни, правоохоронці та рятівники відзначили неабиякий талант кожного з юних художників, які підійшли до виконання завдання із розумінням.

Керівник прес-служби управління ДАІ у Львівській області підполковник міліції Світлана Добровольська зазначила, що люди змалечку повинні дбати про свою безпеку і безпеку тих, хто їх оточує. Незнання правил дорожнього руху і надто безпечна поведінка на дорозі призводять до трагічних ситуацій. Сумна статистика каже, що протягом 10 місяців 2011 року на дорогах Львівської області сталося 8 202 дорожньо-транспортні пригоди, у тому числі 1 379 - з потерпілими, під час яких загинула 191 особа, а ще 1 754 - були травмовані. За цей період в області за участю дітей відбулося 216 ДТП, при яких 13 дітей загинуло та 233 - були травмовані. «Хочу наголосити, що саме такими театралізованими виступами, залучивши неповнолітніх, можна донести до свідомості кожного, що безпека – це завжди актуально!», - сказала Світлана Добровольська.

Своєю чергою, звертаючись до учнівської молоді, головний спеціаліст управління освіти Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Лариса Василишин відзначила, що увагу молоді слід зосереджувати на такій проблематиці, як безпека на дорозі, прививаючи їй розуміння, що модно бути не безпечним, а дотримуватися правил безпеки. Також Лариса Василишин нагадала, що Генеральна Асамблея ОНН проголосила 2011-2020 роки Десятиліттям дій з безпеки дорожнього руху. І вже цього року було проведено низку заходів, спрямованих на дотримання безпечної поведінки на дорозі.

Одним із таких заходів є сьогоднішня зустріч учнівської молоді у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини. Адже тут, окрім дотепних жартів команди КВН-ЮІР зі СЗШ №42 міста Львова, які є неодноразовими переможцями України, виступили учні школи №34 Галицького району Львова. Діти у якості моделей продемонстрували усім присутнім власноруч виготовлені елементи одягу зі світлоповертаючої стрічки, закликаючи кожного стати помітним на дорозі!

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ