Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові соціальні працівники відвідують людей з ментальними порушеннями

Благодійний Фонд розвитку галузі ментального здоров’я за фінансової підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради реалізовує проект - «Програма соціодопомоги та адаптації хворих з ментальними порушеннями» (сума фінансової підтримки з міського бюджету – 36 680 грн), -- повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
В рамках реалізації проекту 9 соціальних медсестер Фонду, які пройшли попереднє навчання, 5 разів на тиждень відвідують вдома 45 осіб з ментальними порушеннями і надають їм соціально-побутові послуги: допомагають у зборі документів для вироблення інвалідності та пільг, надають допомогу у веденні домашнього господарства, формуванні навичок приготування їжі, дотримання санітарно-гігієнічних норм, інформують про різні заходи для хворих з ментальними порушеннями та заохочують взяти у них участь та інше.
Два рази на тиждень, в середу та п’ятницю, представники цільової групи мають можливість отримати індивідуальні консультації психотерапевта та психолога. Також до проекту задіяний соціальний працівник з юридичною освітою, який допомагає вирішувати правові проблеми.
У вересні відбулась поїздка осіб з ментальними порушеннями у Крехівський монастир, де вони змогли відпочити, поспілкуватись, придбати сувеніри та книжки.
У жовтні для людей з ментальними порушеннями була запланована одноденна екскурсія в с. Тустань Львівської області, де є одна з найстаріших в Україні оборонних фортець.
Благодійний фонд «Фонд розвитку галузі ментального здоров’я» зареєстрований в 2005 році. Членами правління Фонду є провідні спеціалісти в галузі психіатрії та психотерапії.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ