Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові спеціальна комісія перевірить управління комунального майна

Сьогодні, 18 травня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати створили тимчасову контрольну комісію для перевірки діяльності управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради. "За" проголосували 51 депутаті, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Як зазначив ініціатор ухвали, голова фракції "Народний контроль" Валерій Веремчук, депутати хочуть дізнатися, скільки приміщень у Львові вкрадено, чи наявна технічна документація, скільки приміщень повернуто.

Очолив комісію Тарас Ворко з "Народного контролю". Заступник - представник "Самопомочі" Юрій Мельник. До неї увійшли представники усіх фракцій.

"Тут немає жодної політики", - сказав Веремчук.

Тимчасова комісія має встановити передумови незаконного відчуження комунального майна у Львові. За результатами роботи комісія має підготувати звіт. А також перевірити виконання посадових обов'язків.

"До 30 червня комісія напрацює звіт. Це можливо лише при повній співпраці. Щоб не було ніякого блокування і відповіді на запити від управління не чекали місяць", - сказав Валерій Веремчук.

Як зазначила керівник управління комунальної власності Інна Свистун, у неї є зауваження до цієї ухвали.

"Проект ухвали про створення тимчасової комісії містить упереджене ставлення до управління", - сказала вона.

І заявила, що її дивує те, що в ухвалі не передбачено звернення у правоохоронні органи.

Керівник юридичного управління Гелена Пайонкевич також заявила, що незрозуміло, для перевірки якої діяльності створюється комісія. 

"При візуванні цієї ухвали я зазначала, що перевірці має підлягати більше, ніж просто управління комунального майна", - сказала Пайонкевич.

Валерій Веремчук почав пояснювати потребу перевірки та заявив, що лише у  співпраці цілком можливо перевірити усі реєстри, щоб виявити й інші вкрадені приміщення.

"Не бійтеся допомоги депутатів", - сказав він.

Керівник фракції ВО "Свобода" Маркіян Лопачак заявив, що автор та ініціатор ухвали Валерій Веремчук не повинен виправдовуватися перед чиновниками, адже готувати ухвали, перевіряти та контролювати роботу чиновників - це робота депутатів.

"По зауваженнях Свистун та Пайонкевчи мені не зрозуміло чому депутат і автор ухвали намагається пояснити, чому зробив цю ухвалу. Він, як депутат, може зареєструвати ухвалу по перевірці будь-якого управління", - заявив Лопачак.

Він також попросив Інну Свистун не поводитись на сесії Львівської міської ради як керівник фракції "Самопоміч", а поводитись як чиновник, керівник управління, до якого дуже багато питань.

"Не автор ухвали має доводити, чому він підготував ухвалу. Це ви маєте доповідати, а не Веремчук пояснювати щось вам", - сказав він Інні Свистун.

Керівник фракції БПП Петро Адамик наголосив, що перевірка є важливою, адже виявляється, що є платники і не платники (орендної плати - ред.), але з одними місто судилось, а іншим пробачаємо заборгованості. 

"Ще ви, Андрій Іванович, в круговій обороні приймаєте участь. Та ви в першу чергу зацікавлені встановити істину", - сказав Петро Адамик.

Керівник фракції "Самопоміч" Андрій Шевців вніс пропозицію, щоб в комісію увійшли два представники "Самопомочі".

Однак пропозицію про включення до цієї комісії депутата Вікторії Довжик інші депутати не підтримали.

Міський голова Андрій Садовий одразу заявив, що депутати бояться "Самопомочі".

Маркіян Лопачак звернувся вже до Садового: "Не перетворюйте Львівську міськраду на приватне підприємство. Хочете робити театр одного актора, то приходьте перед сесією і виступаєте перед фракцією "Самопоміч". Деякі депутати вагалися, чи варто підтримувати ухвалу, але через ваш страх перед створенням цієї комісії сумніви зникли у тих, хто їх мав".

Керівник фракції "Громадянська позиція" Юрій Кужелюк закликав Інну Свистун не боятися перевірки.

"Звернення в правоохоронні органи має бути в результаті звіту комісії", - сказав він.

Також депутати підтримали пропозицію депутата Романа Федишина, щодо формування списку із сотні недобросовісних користувачів комунального майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ