Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

У Львові спортсмени з 5 країн змагатимуться для дітей загиблих бійців АТО

23 вересня у Львівському державному цирку відбудеться Міжнародний благодійний турнір із змішаних єдиноборств (MMA). Турнір-показове шоу, яке збере на арені Львівського державного цирку спортсменів із п’яти країн, має на меті зібрати кошти на придбання путівок дітям, батьки яких загинули в зоні АТО. Такий захід у Львові відбудеться вперше, проте організатори планують зробити його щорічним. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Турнір збере на арені Львівського державного цирку спортсменів з п’яти країн. Зокрема, участь у змаганнях візьмуть бійці з України, Ізраїлю, Грузії, Словаччини та Румунії. Знаючи про складну ситуацію в нашій державі, спортсмени одразу погодилися на участь у дійстві, яке дасть можливість дітям Героїв побувати на відпочинку в Польщі та Болгарії.

«Турнір планувався уже півроку, долучилися ще і до благодійного заходу, щоб максимально звернути увагу суспільства на проблеми, які є в Україні, бо після турніру на усі зібрані кошти від квитків для дітей куплять путівки  на відпочинок у Болгарію і Польщу», - розповів Віталій Вовк, президент ліги «Real Fight Promotion».

За словами Олександра Поронюка, начальника медіа-центру Західного регіону  Міністерства оборони, «це неймовірно важливий соціальний проект з боку підтримки родин військовослужбовців. І результатом цього є телефонні дзвінки дружин загиблих військових, які діляться враженнями, і це для них стає своєрідною емоційною розрядкою та підтримкою».

Як розповіла Уляна Флишко, керівник Благодійного товариства «Мій тато захищає Україну», придбавши квиток на такий турнір – допомагаємо кожній дитині побувати за кордоном. Також, за її словами, товариство спільно з партнерами планує колективне звернення до органів місцевого самоврядування на підтримку такого проекту і у наступні роки, бо Львів є тим осередком, який може якісно популяризувати спорт і надавати максимальну підтримку для сімей загиблих Героїв АТО.

Захід, організований Міжнародною лігою «Real Fight Promotion», Благодійним товариством «Мій тато захищає Україну», Міжнародним благодійним фондом «Жертвам війни в Україні» та 58-им Будинком офіцерів Збройних Сил України, відбудеться у Львові вперше. Проте організатори турніру мають намір зробити його щорічним, проводячи таке масштабне спортивне дійство на підтримку дітей українських Героїв двічі на рік – у Польщі (Кракові) та в Україні (Львові).

Благодійну акцію Міжнародний турнір із змішаних єдиноборств підтримали Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада та Львівська міська рада. Партнерами заходу є Генеральне консульство Республіки Польща у Львові, Почесне консульство Республіки Болгарія у Львові та девелоперська компанія «MS».

«Турнір транслюватиметься на весь світ, і це дає можливість не лише напряму допомогти дітям, а й підняти проблемне питання в Україні – питання війни», - зауважив представник девелоперської компанії-партнера заходу «MS» Петро Луцишин.

Також під час турніру у Львівському державному цирку будуть розміщені благодійні скриньки, і кожен охочий зможе долучитись до придбання путівок дітям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ