Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартує програма "Особлива дитина"

З ініціативи Львівського обласного осередку Української спілки інвалідів (ЛОО УСІ) 24 січня на Львівському обласному радіо стартує програма «Особлива дитина», яка виходитиме кожного останнього вівторка місяця о 18.20. Про це повідомили організатори.

Виконавчий директор ЛОО УСІ Оксана Потимко розповіла, що поява передачі стала відгуком на актуальні потреби сімей, які виховують дітей з обмеженими можливостями: як виявилось, у сучасному інформаційному суспільстві зустрічаються випадки, коли діти зі статусом інваліда не навчаються у школі лише тому, що їх батьки не мають інформації про освітні, реабілітаційні, оздоровчі та інші можливості, які відкриваються сьогодні перед такими дітьми.

Саме таку мету – донести інформацію про сформований для дітей з обмеженими можливостями життєвий простір – ставить перед собою програма «Особлива дитина». Її ведуча – Аліна Литвинова – упродовж року запрошуватиме до студії медиків, освітян, соціальних працівників, реабілітологів, представників центру зайнятості, аби послідовно ознайомити батьків та усіх зацікавлених осіб з можливостями ранньої допомоги, дошкільної реабілітації, навчання, набуття середньої спеціальної або вищої освіти, працевлаштування особливих дітей, починаючи від народження і аж до юнацького віку. До уваги зацікавлених радіослухачів буде представлена корисна інформація про конкретні медико-реабілітаційні установи для ранньої допомоги, спеціальні та загальні навчальні заклади середнього і вищого рівня акредитації, професійно-трудові центри, спектр інших послуг.

Передача, ініційована Львівським обласним осередком Української спілки інвалідів (ЛОО УСІ), розповідатиме про усі без винятку нозологічні групи дітей з обмеженими можливостями. Сподіваємось, що це дозволить суттєво скоротити чисельність неохоплених допомогою дітей-інвалідів на Львівщині, а також створить прецедент для інших регіонів України, - зазначає Оксана Потимко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ