Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартувала акція «Подаруй лавочку рідному місту»

Сьогодні у Львові стартувала нова акція «Подаруй лавочку рідному місту». Акція передбачає оновлення старих лавок у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, а також дає можливість зробити мешканцям міста, друзям чи рідним оригінальний подарунок. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Акція «Подаруй лавочку рідному місту» передбачає покращення якості проведення дозвілля мешканців та гостей міста у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького. Кожен має нагоду зробити місту, рідним, коханим та друзям подарунок у вигляді лавочки. Це будуть дерев’яні лавки з дерев’яним каркасом, на яких будуть розміщені металеві таблички, де буде написано побажання, привітання, або якась інформація, яку захоче автор на ній розмістити.

Як повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, у великих відомих парках за кордоном: в Америці, у Великобританії, Австралії, - досить поширена практика, коли мешканці, підприємці чи гості міста мають змогу долучитися і бути співтворцями парку. Крім того, що вони відвідують парк, вони можуть профінансувати купівлю деревця, на яке встановлять невеличку табличку з написом, хто його подарував.

«Крім того є ще інша дуже цікава практика – встановлення лавочок. Сьогодні така акція стартує у Львові. Відповідно кожен бажаючий, мешканець чи гість, може встановити лавку у парку ім. Богдана Хмельницького», - розповів Андрій Москаленко.

«Ми сподіваємося, що ця акція стане цікавою промоцією такого нового вияву подарунків для мешканців. Ця акція тільки впроваджується, але ми передбачаємо, що ці лавки, які будуть встановлюватися, будуть вписуватися в ансамбль лавок, який вже є. Ми вивчали це питання: парк великий, лавочки ставити є де, тому маємо змогу оновити старі лавки, а також поставити нові. І чим більше їх буде, тим краще для гостей і мешканців міста.

Вартість встановлення такої лавочки становитиме від 2 тис. до 2,5 тис. грн. Це разом з табличкою і монтажем», - зазначив Назар Костирка, головний спеціаліст департаменту розвитку ЛМР.

У свою чергу Олександр Молодий, директор Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, додав, що акція із встановлення лавочок є дуже хорошою і потрібною парку.

«У нас уже два роки діє акція «Подаруй парку дерево». Це дуже успішна акція. За цей час ми посадили близько 30 дерев. Частина з них дуже гарні і рідкісні. Ідею з лавочками також вважаємо дуже хорошою. До прикладу, в одному з парків Лондона є лавочка, яку в 1870 році була подаровано цьому парку іноземним королем.

Щоб встановити лавочку в нашому парку є два варіанти: або людина звертається в дирекцію парку і ми пропонуємо, де встановити, або вона вирішує сама, де хоче розмістити свою лавочку. Звертатися можна безпосередньо до мене за тел. 067 176 50 13», - наголосив Олександр Молодий.

Для полегшення мешканцям можливості долучитися до акції «Подаруй лавочку рідному місту», планують розробити мобільний додаток онлайн-карти парку імені Богдана Хмельницького, де буде визначено місця, на яких можна встановити лавочки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ