Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові стартував конкурс на підтримку україномовного книговидання

Львівська міська рада сьогодні оголосила конкурс на підтримку україномовного книговидання у м.Львові у 2012 році. Заявки на участь у конкурсі приймаються тільки від видавництв міста Львова - до 30 березня цього року включно. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Перелік переможців конкурсу - одержувачів фінансової підтримки оприлюднюється на сайті Львівської міської ради протягом 5 днів після заключного засідання конкурсної комісії. Організатором конкурсу є управління культури департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

«Конкурс на підтримку україномовногокниговиданнями вважаємо однією із найуспішніших програм, що працює в гуманітарному блоці Львівської міської ради. І для нас це є честю бути партнерами з нашими львівськими видавництвами. І наша причетність до цих книжок, я думаю, є дуже хорошим показникомнашої позиції.

Не зважаючи, на ці проблеми, які були під час прийняття бюджету, на ті дискусії, які відбувались в депутатських комісіях, ми вважали , що цей конкурс не буде перериватися, навіть якщо грошей є менше, ніж минулого року. Коштів є менше - 220 тисяч. Минулого року це було більше на 100 тисяч, тобто 330 тисяч гривень. Запрошуємо усіх львівських видавців продовжувати подавати заявки. За ці роки усі знають правила і умови- вони не міняються. Ми дофінансовуємо половину накладу, але не більше, ніж 20 тисяч гривень.

Минулого року було багато складностей і проблем фінансово, але тим не менш світ побачив 18 книг, які без цієї підтримки, можливо, не вийшли би», - наголосив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Для участі у конкурсі необхідно подати документи згідно з нижче вказаним переліком за адресою: 79008, м. Львів, пл. Ринок, 1, Львівська міська рада (прийом документів - у Центрі обслуговування мешканців).

Перелік документів для участі у конкурсі:

·Заява на ім'я начальника управління культури департаменту гуманітарної політики про надання фінансової підтримки на книговидання.

·Реєстраційна картка встановленого зразка.

·Установчі документи учасника конкурсу, копія угоди з видавництвом (у разі потреби) та копія свідоцтва про внесення до державного реєстру видавців і розповсюджувачів видавничої продукції.

·Інші документи, що підтверджують право на видання (авторський договір, ліцензійний договір тощо).

·Детальний кошторис витрат на видання книжкової продукції.

·Рукопис або макет видання, яке пропонується на отримання фінансової підтримки.

Рукописи переможців конкурсу - одержувачів фінансової підтримки не рецензуються, не повертаються та зберігаються в управлінні культури і туризму департаменту гуманітарної політики для підтвердження легітимності видання. Інші рукописи повертаються учасникам конкурсу.

Учасник конкурсу може за власним бажанням надавати листи-підтримки, рецензії з аргументами на користь отримання фінансової допомоги.

Фінансова підтримка видання не може перевищувати 20 000 грн. та становити більше, ніж 50% вартості тиражу. Книжкова продукція, підтримана Львівською міською радою, передається для поповнення фондів міських бібліотек та бібліотек закладів освіти.

Детальнішу інформацію можна отримати у відділі маркетингу та культурних індустрій Львівської міської ради за тел. 235-48-82. Контактна особа Оксана Робак.

Бланки для заповнення можна стягнути на офіційному порталі ЛМР: http://www.city-adm.lviv.ua/news/actual/17575-konkurs-na-pidtrimku-ukrajinomovnogo-knigovidanna-2012-u-m-lvovi

Довідка.

Книговидавничі проекти - переможці конкурсу на фінансову підтримку україномовного книговидання у Львові у 2011 році:

-«Феномен Львова» Ю.Николишин /Апріорі

-«Пастирські послання.Том 3» А.Шептицький/Апріорі

-«У тенетах двох «закриток».Поезія. О.Ільків/Каменяр

-«100 кроків площею Ринок» нарис путівник/ Апріорі

-«Цікавинки з історії Львова» І.Лемко/ Апріорі

-«Зернятко надії. Художні твори для дітей»/ Свічадо

-«Революція на граніті» історичний фотоальбом/ Аверс

-«Сльоза і камінь».Фотоальбом. А.Кісь./ Піраміда

-«Сто персон львівського спорту» І.Яремко/ Тріада-плюс

-«Мова футболу» Р.Помірко, М.Дубняк, Т.Іваньо. М.Проців/ Піраміда

-«Музей народної архітектури та побуту». Альбом/ Апріорі

-«100 років Львівського олімпізму» І.Яремко/ Тріада-плюс

-«Середмістя Львова» І.Мельник/ Апріорі

-«Краківське передмістя та західні околиці королівського столичного міста Львова» І.Мельник/ Центр Європи

-«Отець Володимир Кучабський: священник, катехит, науковець, письменник.» Ю.Кучабський/ Свічадо

-«Бій за українську літературу.Том 4» Ю.Липа/ Каменяр/

-«Розіп’ята муза» Ю.Винничук/ Піраміда

-«Тут ангели чудяться. Різдвяна книжечка» І.Калинець/ СПД ФО О.І.Гижа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ