Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створено ще одну прийомну сім’ю

У Львові влаштовують дітей-сиріт у прийомні сім’ї. Так, ще одна львівська сім’я взяла на виховання одну дитину – хлопця 13 років. Загалом, у Львові 14 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховують у 10 прийомних сім’ях. Торік у нашому місті було створено 1 прийомну сім’ю, якій було передано на виховання та спільне проживання двох дітей (сестри 15 та 11 років). Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Також у нас 10 дітей виховують у дитячому будинку сімейного типу. Продовжується робота по створенню другого такого закладу для львівських дітей», - повідомив начальник відділу у справах дітей ЛМР Ростислав Тимків.

Довідка.

Прийомна сім’я - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У разі утворення прийомної сім'ї прийомні батьки беруть за плату прийомних дітей на власну житлову площу, при цьомудіти не можуть претендувати на житлову площу.

Діти перебувають в прийомній сім’ї до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі до 23 років або до закінчення навчальних закладів. Прийомних дітей забезпечують щорічним безкоштовним оздоровленням.

Розмір щомісячної державної соціальної допомоги цим дітям становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. (Станом на 01.12.2012: для дітей віком до 6 років - 1922 грн., від 6 до 18 років – 2394 грн).

Одному з прийомних батьків щомісячно виплачується грошове забезпечення за надання послуг у розмірі 35% від розміру соціальної допомоги на кожну дитину, але не більше 1,5 прожиткових мінімуми для працездатної особи (не більше 1701 грн.).

Ще однією з форм влаштування дітей є дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ). На відміну від прийомної сім’ї, в ньому може бути влаштовано від 5 до 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (включаючи рідних неповнолітніх дітей). При створені ДБСТ батькам-вихователям надається позачергово індивідуальний житловий будинок або багатокімнатна квартира за нормами, встановленими законодавством. Також ДБСТ можна створити на власній житловій території. Одному з батьків–вихователів щомісячно виплачується грошове забезпечення у розмірі 35% від розміру соціальної допомоги на кожну дитину, але не більше 5-ти прожиткових мінімумів (не більше 5670 грн.).

Додаткову інформацію можна отримати, звернувшись до відділу у справах дітей Департаменту гуманітарної політики ЛМР за адресою: пл. Ринок,1, кімната 523, 524. Тел. (032) 235-40-40, 297-58-83, а також у відділах у справах дітей районних адміністрацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ