Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Львові таки знайшли 48 гектарів землі для бійців АТО

Як стало відомо Гал-інфо, сьогодні, 29 вересня, під час засідання сесії Львівської міської ради першим питанням порядку денного буде винесена ухвала, яка передбачає виділення 48 гектарів землі для бійців АТО, які є вихідцями зі Львова.

Цю інформацію в коментарі Гал-інфо підтвердив керівник фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук.

«Дійсно, вже підготований проект ухвали «Про захист інтересів учасників АТО, вихідців зі Львова». Цією ухвалою ми передбачаємо можливість учасникам АТО, які проживають у Львові, отримати землю», - сказав він.

Йдеться про земельну ділянку 48 га, яка де-юре є за межами Львова і відноситься до с. Зимна Вода.

«Село вже погодилося передати її для розширення меж Львова, і місто за це взяло на себе зобов’язання покращити інфраструктуру, комунікації, водопостачаня в селі. Ділянка фактично розташована між мікрорайоном Рясне та Білогорщею. На сьогодні ця земля є за межами Львова і має увійти до Львова після його розширення. Щоб не чекати цього своїм рішенням сесії ми звертаємося до Львівської ОДА та Держгеокадастру у Львівській області, щоб вони передали цю ділянку місту для подальшого розподілу її між учасниками АТО та їх сім’ями», - пояснив Валерій Веремчук.

Він також додав, що проект ухвали також зобов’язує департамент містобудування Львівської міської ради підготувати пропозиції по виділенні коштів для документального оформлення ділянок для бійців АТО і внесення змін у містобудівну документацію.

«Після цього комісія з житлових питань та комісія, до якої входять активісти та депутати, будуть займатися розподілом цих 48 гектарів між бійцями АТО. Це дасть можливість забезпечити значну кількість бійців земельними ділянками. Відтак, землю під садівництво може отримати 700 учасників АТО. Розуміємо, що це багато, але не всі», - зазначив Валерій Веремчук.

Після того, як департамент виконає ухвалу, а термін на виконання до 5 жовтня, Львівський обласний Держгеокадастр за погодження Львівської ОДА має погодити проект. Після цього можна почати розподіл ділянок між бійцями АТО.

«Навіть це не вирішує питання, тому в ухвалу ми внесли пункт про те, щоб продовжити будівництво багатоквартирних будинків на вул. Під Голоском. Там заплановано 4 будинки загальною кількістю 212 квартир за кошти міського та державного бюджету», - сказав Валерій Веремчук.

Щоправда, ті, хто отримає квартиру, на земельну ділянку не зможе претендувати.

«Має бути принцип справедливості, адже поки є люди, які ще не отримали бодай щось, не можна, щоб одні отримали і квартиру, і ділянку, а інші лише місце у черзі», - зазначив Веремчук.

Додамо, що понад 600 учасників АТО, вихідців зі Львова, вже отримали земельні ділянки під садівництво поза межами Львова, у Львівській області і згідно із законом не можуть претендувати на ще одну ділянку під садівництво.

«Паралельно ми звертатимемося до області. Місто виділятиме кошти для розробки технічної документації в селах, які наближені до Львова, щоб бійці АТО могли далі отримувати землю в цих селах», - сказав він.

За словами Веремчука, є ще одна ділянка, яка може бути розподілена між бійцями АТО – це ділянка в Брюховичах, де були артилерійські склади.

«Вона належить Міноборони  і має понад 40 гектарів. Ця земля теж мала б бути передана місцевим органам, щоб її можна було розподілити для бійців АТО. Все залежатиме від позиції Міноборони. Загалом за рік-два можемо максимально вирішити ці питання», - сказав Веремчук.

Після того, як депутати проголосують за ухвалу, а міський голова поставить свій підпис, Львівська ОДА має надати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою та виділення цієї ділянки Львову.

«При великому бажанні питання можна вирішити в межах двох тижнів. Загалом варто відзначити, що у вирішенні цього питання активно попрацювала міжфракційна група з питань АТО, яку очолює десантник Віталій Свінціцький. До цієї групи входять депутати усіх фракцій, і вони максимально намагаються шукати шляхи вирішення гострих питань, пов’язаних з бійцями АТО», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ