Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові триває VIII Міжнародний фестиваль єврейської музики «LvivKlezFest 2016»

З 23 травня до 5 червня у Львові проходить VIII Міжнародний фестиваль єврейської музики «LvivKlezFest 2016» під гаслом «760 років унікальних історій Львова: Єврейська музика повертається», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми дуже щасливі й тішимось з того, що у нас уже восьмий фестиваль. Здається, це було зовсім недавно, зовсім вчора, коли ми тільки розпочинали робити перший фестиваль. Тепер фестиваль став вже традиційним у Львові», - наголосила Адель Діанова, директор Всеукраїнського Єврейського Благодійного Фонду «Хесед-Ар'є», Голова оргкомітету фестивалю «LvivKlezFest – 2016».

«Цьогоріч Львів відзначає  дуже важливу подію своєї історії – це є 760 років своєї історії. І, власне, головний меседж, який цього року, головна комунікація – це є дуже багато історій. Власне, завдяки яким творилося місто Львів, яким твориться, яким буде творитися. І, власне, десь народилося таке гасло «760 різних історій». Дуже важливо розуміти, дуже важливо знати. Однією з дуже важливих історій і однією з дуже важливих складових є єврейська історія. І, власне, ця подія, яка відбувається цього року, точно відбувається під такою парасолькою і дуже символічно, що вона відбувається від гаслом 760 історій нашого міста.

Сьогодні нам дуже важливо показувати дуже добрі і успішні приклади. Власне, саме зі Львова. Тому що, якщо говорити загалом про Україну, то багато людей пізнають Україну через Львів», - зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Фестиваль проводиться вже 8 років поспіль (2009 – 2016 рр.) та сприяє відродженню єврейської культури та розвитку української галицької мультикультурної столиці - міста Львова.

«Це один з тих фестивалів, який творить обличчя Львова. Але потрібно пам’ятати також про те, що єврейська культура у Львові – це є одна з таких не просто найцікавіших сторінок, це є сторінка, яка творить ідентичність міста. І, коли ми говоримо про фестиваль «LvivKlezFest», який вже відбувається 8 раз у Львові, ми говоримо, насправді, про те, що ми даємо поштовх, не просто пригадуванню історії єврейської, а творимо її зараз у Львові», - відзначила Богдана Брилинська, в.о. начальника відділу маркетингу та культурних індустрій управління культури ЛМР.

До Львова з'їдуться кращі клезмерські музиканти:

Френк Лондон та LvivJazzOrchestra (США - Україна)

Алан Берн (Німеччина) та Світлана Кундиш (Ізраїль)

Даніель Кан& «ThePaintedBird» (Німеччина – США)

«Klezmafour» (Польща)

«GefilteDrive» (Ізраїль)

«RonenandTheJewish-Groove Project» (Ізраїль-Україна)

«SHO?! - Одеський клезмер бенд» (Україна)

Львів традиційно представить самобутній та талановитий ансамбль "Варнічкес".

Клезмерська музика – це традиційна музика східноєвропейських євреїв. Це танцювальна музика, музика радості, щастя, під яку святкували єврейські, українські, циганські, молдавські та румунські весілля.

Програма фестивалю різноманітна, і включає в себе цікаві виставки та театральні вистави, майстер-класи з єврейських та сучасних ізраїльських танців, камерні, бардівські та вуличні концерти просто неба.

Дізнатися про історію єврейського кварталу міста Львова можна буде на медіа-екскурсіях з професійними гідами українською та англійською мовами.

Гала-концерт відбудеться 5 червня з 14:00 до 22:00 на пл. Ринок – це грандіозний концерт за участю музикантів світового рівня, відомих клезмерів з Ізраїлю, Німеччини, США, Польщі та України у самому серці Львова просто неба.

Серед зірок фестивалю – всесвітньо відомі Даніель Кан, Алан Берн, Крістіан Девід та Френк Лондон, лауреат премії Греммі.

Організатор фестивалю «LvivKlezFest – 2016»: Всеукраїнський Єврейський Благодійний Фонд «Хесед-Ар'є».

Генеральні спонсори фестивалю «LvivKlezFest – 2016»: Американський Єврейський Об'єднаний Розподільчий Комітет «ДЖОЙНТ», Посольство Держави Ізраїль в Україні, Почесне консульство Держави Ізраїль у Львові.

Партнери фестивалю «LvivKlezFest – 2016»: Львівська міська рада, Львівська обласна рада, Компанія «Холдинг емоцій «!FEST», Галицька жидівської кнайпа «Під Золотою Розою», кафе «Ієрусалим», кафе "Хумус&Фалафель", Культурний портал "Експеримент".

Більш детальну інформацію можна отримати на сайті: klezfest.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ