Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові триває виїзне засідання ІКОМОС

Сьогодні та завтра у Львові триватиме виїзне засідання Українського комітету міжнародної ради з питань пам’яток та визначних місць ІКОМОС. До Львова представники цієї організації приїхали, щоб попередити можливе знищення пам’яток культурної спадщини в ході підготовки до Євро-2012. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив президент Українського комітету міжнародної ради з питань пам’яток та визначних місць ІКОМОС Микола Яковина.
«Ми приїхали до Львова, щоб надати певну допомогу, консультації, а також простежити, як у Львові ставляться до збереження культурної спадщини. Ми мали можливість оглянути матеріали цьогорічного звіту стосовно пам’яток Львова, які входять до спадщини ЮНЕСКО», – розповів Микола Яковина.
Як повідомив Микола Бевз, представник ІКОМОСу у Львові, сьогодні на виїзному засіданні констатували відсутність у міській раді повної документації щодо всіх робіт, які здійснюють на території міста, яка входить до Спадщини ЮНЕСКО.
«Ми побачили, що відсутня науково-методична рада, яка б займалася пам’ятками у місті Львові, що знаходяться під патронатом ЮНЕСКО. Некомпетентні люди не можуть приймати рішень що стосуються цих пам’яток. Для створення науково-методичної ради у Львові необхідно запрошувати фахівців зі всієї України», – розповів Микола Бевз. За словами представників ІКОМОСу, сьогодні вони погодили із міським головою та начальником управління охорони історичного середовища Лілією Онищенко вимоги про неприпустимість будь-яких ремонтних робіт на території центральної частини Львова без науково-проектної документації, а також реставраційних робіт без відповідних ліцензій у реставраторів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ