Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові у Національному музеї ім. А. Шептицького виставка до 110-річчя від дня народження доктора мистецтвознавства М. Драгана

Учора, 25 листопада, у Львові у Національному музеї ім. А. Шептицького (пр. Свободи, 20) розпочне діяти виставка присвячена 110-річчі від дня народження відомого вченого, музеолога, доктора мистецтвознавства Михайла Драгана (1899–1952). В історії українського мистецтва і музеєзнавства він посідає виняткове місце і належить до знаних будівничих музею початкової доби його формування як поважної науково-мистецької інституції. Про це повідомила прес-служба музею.

 

На ювілейній виставці поетапно задокуметовано життєвий шлях          М. Драгана (світлини “М. Драган – студент”, “М. Драган за роботою”, “М. Драган у оргкомітеті виставки П. Холодного”, “Драган в бібліотеці”), а також на особливу увагу заслуговують   наукові праці вченого, а саме: “Подрібні таблиці опису давніх церковних будов по актах візитацій”, “Скит Манявський і Богородчанський іконостас”,“Українська декоративна різьба” та інші.

 

Окремий розширений розділ виставки творить вперше представлена увазі глядача книгозбірня М. Драгана. Вона налічує десятки непересічних видань, що розкривають історико-мистецьке значення творчо-пошукової лабораторії дослідника у різних галузях гуманітарної науки.

 

Важливий розділ експозиції – мистецька спадщина М. Драгана: рисунки і світлини церков та дзвіниць Львівщини (Дрогобиччини, Самбірщини, Сколівщини та ін.).

 

Михайло Драган мав особливу поставу науковця, яка виводить його дослідження на рівень світової науки.  В історії українського мистецтва саме праці М. Драгана є тим щаблем, на якому може бути побудований наступний етап розвитку студій мистецької культури українських земель.                                                                          

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ