Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові у суді розглядають справу про заборону пересувних цирків із тваринами

Сьогодні, 28 березня, у Галицькому районному суді м. Львова розглядають справу щодо скасування рішення Львівської міської ради № 556 «Про заборону пересувних цирків». Позивачем у справі виступає ПП «Продюсерський центр Гастролі в Україні». Про це повідомила Наталія Вишневська, координатор зоозахисного напряму Національного екологічного центру України.

Також Рішенням від 17 лютого 2016 р. Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України скасувало рішення Львівської міської ради про заборону пересувних цирків з тваринами на території м. Львова.

 Як розповіла Наталія Вишневська, приводом для ініціювання такої заборони стали львівські гастролі цирку «Кураж».  

"Тоді перебування цього цирку-шапіто мало потужний резонанс серед мешканців м. Львова, через непридатні умови утримання тварин у цьому пересувному цирку. Результатом активності львівської громади стало рішення виконавчого комітету ЛМР №556 «Про заборону пересувних цирків».

Підставами для локальної заборони пересувних цирків з тваринами є системне порушення природоохоронного законодавства та благополуччя тварин, епідеміологічна загроза для населення м. Львова, неналежне утримання небезпечних тварин, що може становити небезпеку для життя та здоров’я львів’ян, негативний психологічний вплив на психіку дітей від споглядання на знущань над тваринами", - зазначила координатор.

«21 березня 2017 р. разом з представниками Державної Екологічної інспекції у Львівській області, Національної поліції України та слідчо-оперативної групи ми намагалися зупинити незаконну діяльність пересувної виставки з тваринами «Мадагаскар», де у сумках та коробках перевозили небезпечних тварин та тварин, які занесені до міжнародного списку торгівлі дикими видами флори та фауни СІТЕС» – каже Неля Марчук (Екологічний корпус Львівщини). 

«На цих тварин не було жодних документів, і ветеринарних зокрема. Крокодила, папуг та інших тварин систематично використовували у видовищних комерційних цілях у львівських школах чим наражали дітей на небезпеку. Згідно ст. 25 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» пересувні звіринці та пересувні виставки з тваринами заборонені», - додала Неля Марчук.

Підтримати петицію про заборону  пересувних цирків із тваринами можна за посиланням .
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ