Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові в парку Богдана Хмельницького ведеться будівництво без дозволів

Як повідомили у Галицькій районній адміністрації, на території Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького ведеться будівництво без відповідних погоджень та дозволів. Зокрема, на земельній ділянці (вул. Лижв’ярська, 42) власник будинку веде нове будівництво, яке тут заборонено. Наразі очікується рішення Львівського апеляційного адміністративного суду щодо вжиття наступних дій. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначають у Галицькій РА, документи на ведення нового будівництва на вул. Лижв’ярській, 42 відсутні.

«Йде будівництво нової будівлі і роботи проводяться. Вчора вони проводилися, сьогодні проводяться, риється котлован, вибирається земля. Забудовник івласник цієї будівлі, якої зараз не існує, не може сказати, що там будується. Документів на ведення нового будівництва немає. Дозволу інспекціїДержархбудконтролю на проведення нового будівництва немає. Це ведуться незаконні роботи», - зазначила голова Галицької РА Ірина Маруняк.

Нагадаємо, в червні 2011 року попередньо було надано декларацію Держархбудконтролю у Львівській області на реконструкцію будинку.

«Нами було видано декларацію на реконструкцію з надбудовою, зараз є факт нового будівництва. Вжиті термінові заходи по зупиненню незаконного ведення будівництва, готується позов в суд про скасування дії нашої декларації», - зазначив начальник відділу контролю і забудови території № 1 ДАБК у Львівській області Володимир Бідний.

Крім того, представники постійної депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою вказують на неприпустимість проведення цих будівельних робіт на території парку, як місцевої пам’ятки архітектури.

«Таких катаклізмів у Львові не було. Сьогодні будь-які дії, які відбуваються в природно-заповідному фонді, якщо це пам’ятка місцевого значення, повинна втручатися місцева влада, а також обласна державна адміністрація та обласна рада.

Межі парку затвердив облвиконком і ці межі ніхто не має права порушувати, такий закон. І ця територія є в межах парку», - зазначила депутат Львівської міської ради, представник постійної депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Віра Лясковська.

За інформацією департаменту містобудування ЛМР, зображення на плакаті з макетом забудови, що розміщений на території будівельного майданчика, не відповідає тим вимогам, які були поставлені ще в 2010 році.

«Я би хотів зачитати ті вимоги, які були надані в 2010 році: умови проектування – реставрація, кольорові рішення, із збереженням характерних традиційного для цього будинку характеру вікон і дверей. Як такого будинку вже нема, він повністю розібраний, знищений і, на жаль, фотографія, паспорт фасаду не відповідає дійсності. Згідно із законодавством, ми не контролюємо ці проекти, це вже є відповідальність експертизи. Інспекція Держархбудконтролю повинна дивитися, які були поставлені вимоги управління архітектури, і чи є відповідність цим вимогам.

На жаль, зображення на цьому плакаті не відповідає тим вимогам, які були поставлені ще в 2010 році», - розповів директор департаменту містобудування Андрій Павлів.

Нагадаємо, ухвалою сесії міської ради була закріплена ділянка на межі 5 метрів від фундаменту для обслуговування будинку. В ухвалі було вказано «без права зміни будь-яких конфігурацій земельної ділянки». Департамент містобудування ЛМР виніс зауваження щодо ухвали, щоб не вилучати земельну ділянку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ