Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові в Винниках руконстроювали поліклініку 19 століття за 4,7 млн грн

По трьох роках відновлювальних робіт у Винниках почало роботу2 поліклінічне відділення комунальної 6 міської поліклініки Львова. Перша згадка про будівлю, в якій споконвку був медичний заклад, датується 1850 роком. На відкритті були присутні міністр охорони здоровя України Зіновій Митник та міський голова Львова Андрій Садовий.

«Зроблена прекрасна реконструкція та добудова за європейськими стандартами. Радує, що ця поліклініка дуже близька до населення. Бажаю мешканцям, щоб вони користувалися цією поліклінікою лише з профілактичною метою», – зазначив під час відкриття поліклініки Міністр охорони здоров’я України Зіновій Митник.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що реконструкція зроблена якісно. «Тут ми маємо приклад хорошої співпраці: місто вклало в реконструкцію 4,7 млн грн, а держава допоможе з обладнанням», - зауважив Андрій Садовий.

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб розповів, що колись у Винниках було шість різних будівель, по яких були «розкидані лікарі». При цьому у жодній із цих будівель не дотримувались в повному обсязі санітарно-гігієнічних норм. І після вивчення цієї ситуації було прийняте рішення реконструювати основнубудівлю поліклініки так, щоб вивільнити з експлуатації старі та не пристосовані.

«Сьогодні є дві основні будівлі, де будуть працювати наші медичні працівники. Це вигідно, адже тепер не потрібно робити ремонт 6 будівель, не потрібно міняти там дахи, опалювати. Тому після підрахунку витрат ми зрозуміли, що окупність проекту 3-4 роки. В середньому вартість одного квадратного метра 4, 7 тисяч гривень, тобто вдвічі менше ніж на ринку житла. Проект від початку і до кінця вели лікарі. Я інформую, владу що поетапно вивільняю приміщення. І тепер влада вирішатиме що з ними зробити, можливо садочки», – зазначив Володимир Зуб

Поліклінічне відділення обслуговує 14,2 тис. мешканців Винників, в тому числі 2,9 тис дітей. Тутпрацюють 18 лікарів, 33 медичні сестри. Після ремонтукількість людей, що може обслуговувати поліклініка, збільшилась в 1,5 раза– з 14 тис до 20 тис. Відтак, за лікуванням тепер не потрібно їхати до Львова.

У структурі 2 поліклінічного відділення: шість терапевтичних та чотири педіатричних дільниці; хірургічний, отоларингологічний, неврологічний, офтальмологічний, гінекологічний, фізіотерепавтичний кабінети, рентген кабінет, кабінет профілактичних щеплень, процедурний, долікарський, інформаційно-статистичний кабінети, клініко-діагностична лабораторія та денний терапевтичний стаціонар на 30 ліжок.

Зазначимо, що від Міністерства охорони здоров’я поліклінічному відділенню подарували ультразвуковий апарат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ