Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вдова Джохара Дудаєва презентує книгу про нього

15-16 вересня у Львові відбудеться презентація книги Алли Дудаєвої про першого президента Чечні «Мільйон перший. Джохар Дудаєв», повідомили організатори.

Презентуватиме книгу, особисто, дружина покійного Джохара Дудаєва, - Алла Федорівна Дудаєва. Творча зустріч з авторкою, брифінг для преси та автограф-сесія відбудеться 15 вересня з 15:00-16:30 в Актовій залі ЛНУ ім. І. Франка (вул. Університетська, 1). Вхід на презентацію вільний для усіх бажаючих. Захід відбуватиметься за підтримки Львівської обласної державної адміністрації та Форуму видавців.

У книзі розповідається про життєвий шлях першого президента, розкриваються особливості чеченського народу, його прагнення до незалежності. Вона дозволяє зрозуміти характер Джохара Дудаєва, його погляди на життя.

Назва книги – «Мільйон перший» – пов’язана з відомим висловом покійного президента.  Якось у нього запитали: «А скільки у чеченців генералів?», на що Джохар Дудаєв відповів: «Кожен чеченець – генерал, я ж тільки мільйон перший!».

У виданні широко представлені документи останніх років життя, промови та інтерв’ю Джохара Дудаєва, його листування. Книга також містить вірші Алли Дудаєвої, які вона присвятила чеченському народу.

«Мені довелося написати книгу, щоб побороти безліч чуток, які почали посилено ширитися, – про те, що Джохар живий. Люди мали знати, як він загинув», – каже авторка книги.

Придбати книгу «Мільйон перший. Джохар Дудаєв» можна на Форумі видавців та у центральних книгарнях міста.

Алла Дудаєва - письменниця, художник, телеведуча, вдова Джохара Дудаєва. Автор спогадів про свого чоловіка і ряду книг, що виходили в Литві, Естонії, Азербайджані, Туреччині та Франції.

До 2012 року працювала на грузинському  телеканалі «Перший кавказький» (вела програму «Кавказький портрет»). Все життя Алла Федорівна пише вірші та малює картини, які експонуються в різних країнах світу. Зараз Алла Федорівна проживаю у Швеції.

Офіційні заходи за участі Алли Дудаєвої

15.09, 15:00 – 16:30 

Презентація книги  «Мільйон перший Джохар Дудаєв».

Актова зала ЛНУ ім. І. Франка

(вул. Університетська, 1)

В програмі: 1. Творча зустріч з авторкою; 2. Брифінг для преси; 3. Автограф-сесія;

16.09, 13:00 – 13:45

Автограф-сесія Алли Дудаєвої

Палац мистецтв, хол 2 поверху

(вул. Коперника, 17)

В програмі: 1. Зустріч з читачами; 2. Автограф-сесія;

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ