Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться 10 концертів

В рамках фестивалю «Pizzicato e cantabile» у Львові відбудеться 10 концертів. Про це повідомляє прес-центр ЛМР.

З 18 липня до 11 серпня у Львові відбуватиметься ІІ Фестиваль концертів літньої пори «Pizzicato e cantabile». Представляють його Олена Мацелюх та Львівська обласна філармонія. Цього року в рамках фестивалю відбудеться 10 концертів.

Від музики бароко до сучасної класики – саме таку різноманітну програму представлять українські музиканти. Окрім концертів також буде представлена музична вистава за творами О. Генрі. «Щипати і виспівувати» - саме ці два прийоми звукотворення присутні на всіх етапах еволюції людства. Епічні жанри в різних народів Землі виникали від поєднання співу з грою на різних щипкових інструментах. У супроводі кобзи-бандури творили думний епос українські кобзарі. Тепер спів під гітару – найпоширеніший прояв музичної активності людей в усіх куточках нашої планети.

На фестивалі одним з головних музичних інструментів буде орган. Із того часу, коли Папа Римський Віталіан запровадив як обов’язкове використання органа для супроводу Святої Літургії, інструмент набуває сакрального значення. Відповідно й органісти та композитори, котрі пишуть для органа в той чи інший спосіб є пов’язані з християнською релігією. Орган для одних та інших стає засобом молитовного звернення до Всевишнього. У цих музичних молитвах BENEDICTUS трактується і як Благословен, хто йде в ім’я Господнє і як Слава Богу, тобто – Будь ім’я Господнє Благословенне. Свій сольний речіталь органістка Олена Мацелюх уклала з творів композиторів різних епох, конфесій і християнських земель.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ