Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться міжнародний фестиваль єврейського театрального мистецтва

IV Міжнародний фестиваль єврейського театрального мистецтва “Сузір’я Лева” 4 – 6 грудня відбудеться у Львові - повідомляють організатори фестивалю. Під час фестивалю свої вистави покажуть театральні колективи зі Львова, Хмельницького, Полтави, Одеси, Брянська, Санкт-Петербурга, Москви, Казані.
Основною метою фестивалю є надання можливості театральним колективам представити свої роботи на загальний огляд. Друга мета – навчально-просвітницька - використання часу проведення фестивалю не тільки для перегляду вистав, але й для поглиблення знань у галузі єврейського театрального мистецтва. З цією метою проводитимуться майстер-класи, круглі столи та диспути. Зокрема організатори прагнуть популяризація єврейського мистецтва серед широких верств населення, як єврейського, так і неєврейського
Вистави попередніх фестивалів відвідало більше 8000 людей – євреїв і не євреїв, а також театральні колективи з понад 18 міст з різних країн. „Необхідність проведення таких фестивалів, на наш погляд, очевидна: в Західній Україні це єдиний фестиваль, який проводиться в цій галузі, він вже заслужив визнання та повагу серед учасників та глядачів” - зауважують організатори. Цей Фестиваль має сприяти єврейському духовному відродженню, знайомству з єврейською культурою та розвитку української галицької культури, в якій об’єднуються багатонаціональні культури.
У рамках фестивалю також відкриється експозиція дитячих малюнків за темою «Історія і ми», будуть оголошені підсумки конкурсів творів “Невідомі сторінки історії” та літературно-музичних композицій “Діти та Холокост”. Конкурси на ці теми відбувались у жовтні-листопаді 2008 р. серед львівських шкіл з різними мовами навчання.
Львівський обласний єврейський благодійний фонд “Хесед – Ар’є” вже протягом десяти років виступає засновником та організатором проведення різноманітних єврейських фестивалів у Львові, зокрема сім фестивалів єврейської книги (2000 – 2007 рр.), Общинний фестиваль єврейського образотворчого мистецтва “Вогнегривий Лев” (2005 р.), фестиваль єврейської музики, пісні і танцю “Лев Музичний” (2007 р.) та три фестивалі єврейського театрального мистецтва “Сузір’я Лева” (2002 – 2006 рр.).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ