Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться мистецький проект "Три С: Скорик-Сильвестров-Станкович"

13 травня у Львівському оперному театрі відбудеться мистецький проект – концерт "Три "С": Скорик-Сильвестров-Станкович", в рамках котрого пройде світова прем’єра Другого концерту для віолончелі з оркестром Мирослава Скорика. Виконає цей та інші твори на сцені Львівської опери Академічний молодіжний симфонічний оркестр " INSO-Львів". Про це розповів композитор Мирослав Скорик під час прес-конференції.

Концерт у Львові стане одним з п’яти, що відбудуться в Україні. Стартувало турне у Києві. Також, окрім Львова, концерти відбудуться в Дніпропетровську, Одесі та Харкові.

"Є музична організація "Music-Review", в котрої виникла ідея пропаганди української академічної музики. Завдяки цій ідеї виник проект "Три "С": Скорик – Сильвестров – Станкович". Цей проект - це цикл концертів, розрахований на три роки: кожного року виконуватимуть музику одного композитора", - розповів Мирослав Скорик.

Особливість Львівського концерту у тому, що тут він матиме доброчинний характер. Його поєднають з акцією "Музика заради життя". Усі зібрані від продажу квитків кошти передадуть на потреби реанімації новонароджених в лікарні ОХМАТДИТ.

"Ми очікуємо зібрати понад 300 тисяч гривень. За ці гроші придбаємо дитяче ліжко, котре замінить одне з дев'яти, що на сьогодні є в розпорядженні лікарні та відпрацювали свій ресурс. Одне таке ліжко коштує близько 270 тисяч гривень", - розповіла Лілія Долінська, голова Ради львівського відділення Асоціації.

Наразі продано чи заброньовано близько 300 квитків. В разі, якщо зал Оперного театру буде заповнений повністю, організаторам благодійного концерту вдасться зібрати 325 тисяч гривень та придбати реанімаційне ліжко для немовлят.

Квитки на концерт можна придбати на сайті www.gastroli.ua та у касах Львівської опери. Вартість – від 80 до 600 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ