Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові відбудеться перша велика виставка творчих робіт вихованців Львівського художнього ліцею

В четвер, 26 січня, о 16 годині, в музеї Кульчицької, що на вул. Листопадового Чину, 7, відбудеться виставка творчих робіт учнів Львівського художнього ліцею при Львівській національній академії мистецтв. Про це Гал-інфо повідомили організатори виставки.

Львівський художній ліцей при Львівській національній академії мистецтв з’явився на мистецько-освітній карті Львова нещодавно – у вересні 2010 року. Новий навчальний заклад розташований на вул.Хотинській, 6 у будинку, який було споруджено 1908 року за проектом архітектора Івана Левинського спеціально для ІХ Гімназії імені Яна Кохановського.

Основними завданнями ліцею є розвиток творчих здібностей дітей, виховання творчої особистості на основі національних культурних традицій та загальнолюдських цінностей. Навчання у ліцеї є першим етапом художньої освіти, яку згодом випускники можуть продовжити у Львівській національній академії мистецтв чи в інших навчальних закладах художнього профілю.

У ліцеї, окрім загальноосвітніх дисциплін, вивчають художню культуру, естетику, композицію, рисунок, живопис, кольорознавство, комп’ютерний дизайн, народні промисли тощо.

Наприкінці кожного кварталу відбуваються виставки творчих робіт ліцеїстів, перегляди робіт із рисунку, живопису, композиції, відомі митці Львова проводять майстер-класи. Ліцеїсти неодноразово були учасниками і переможцями художніх конкурсів. У 2011-2012 н.р. вихованці ліцею здобули перемоги у конкурсах: “Трушівська осінь” у Художньо-меморіальному музеї Івана Труша, новорічно-різдвяної листівки у Художньо-меморіальному музеї Леопольда Левицького, “Література АРТ” в Українському Інституті модерного мистецтва у Чикаго (США).

Викладають художні дисципліни педагоги Наталія Кузьменко, Роксоляна Яців, Ігор Кочергін, Ольга Шматлай. Директор навчального закладу – Оксана Смерека-Малик.

«Нинішня експозиція є першою великою виставкою творчих робіт ліцеїстів поза межами ліцею. Тут представлено майже 50 живописних та графічних творів. Це роботи учнів 9-11 класів: Ростислава Кулешова, Христини Харчишин, Мар’яни Мочурад, Володимира Бойка, Вікторії Стефанівської, Ірини Гнатик, Ніни Сербіної, Соломії Панас, Ольги Яремчук, Олеся Мізерного, Василя Лева. Учні опановують різноманітні живописні та графічні техніки та матеріали (олія, акрил, гуаш, пастель, воскова крейда тощо). Роботи продаватися не будуть,адже ми не ставили собі за мету їх продаж», - сказала в коментарі Гал-інфо Оксана Смерека-Малик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ