Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

У Львові відбудеться суд на терористами

У серпні 2016 року прес-служба Львівської СБУ повідомила, що оперативники відомства зуміли попередити терористичні акти – підрив на Львівщині міжнародних залізничних сполучень. У результаті спецоперації СБУ затримала п’ятьох членів терористичної групи, які планували одночасно підірвати залізничні колії у трьох різних напрямках від обласного центру.

Одного з терористів затримали «на гарячому» – біля села Дубляни, коли він закладав вибухівку на мосту. Під час затримання терорист учинив жорсткий опір і відкрив стрільбу по правоохоронцях, поранивши одного з оперативників.

У прес-службі СБУ повідомили, що у затриманих вилучили чимало зброї та вибухівки: три пістолети і велику кількість набоїв різного калібру, гранатомети РПГ-7 та РПГ-26, гранати РГО, РГД–5, Ф-1, 5 кілограмів вибухівки марки IХ 25 і 600 грамів тротилу, три електродетонатори.

Після завершення розслідування СБУ скерувала обвинувальний акт проти трьох мешканців Львова та області, які намагалися вчинити протиправні дії із насильницьким захопленням державної влади, а двоє з яких готувалися до здійснення терористичних актів на території Львова та області.

Перше засідання у цій кримінальній справі проведе 27 січня колегія суддів Галицького районного суду Львова. Обвинувачувані – Парамущак Роман Ігорович, Шпік Василь Зіновійович, Макаришин Андрій Іванович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ