Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові відбудеться важкоатлетичний турнір пам’яті Олімпійського чемпіона Петра Короля

У Львові відбудеться важкоатлетичний турнір пам’яті Олімпійського чемпіона Петра Короля. Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

27 - 28 січня 2017 року під патронатом НОК України на спортивній базі олімпійської підготовки Львівської обласної організації ФСТ “Динамо” України у місті Львові (вул. В. Янева, 10) відбудеться турнір з важкої атлетики на пошану пам’яті Олімпійського чемпіона Монреальської Олімпіади львів’янина Петра Короля.

Урочистий парад відкриття відбудеться 28 січня (субота) о 13 годині.

Організатори змагань: управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, Львівська обласна організація ФСТ “Динамо” України, відділення НОК України у Львівській області, федерація важкої атлетики Львівщини, Львівська КДЮСШ “Атлет”.

Історія турніру розпочалася з 2000 року, який проводився щороку за безпосередньої участі Петра Короля. За цей час участь в ньому брали відомі у подальшому спортсмени: Заслужений майстер спорту І. Шимечко, майстер спорту України міжнародного класу В. Мартинюк, майстри спорту України І. Піяйко; В. Кінарьов, В. Рекша, В. Гоза та ін. Останні два роки турнір проводиться в пам’ять про Петра Короля.

Довідка:

Петро Кіндратович Король (1941-2015) – уславлений український важкоатлет, Олімпійський чемпіон, світовий рекордсмен. Олімпійський чемпіон Ігор ХХI Олімпіади в Монреалі, триразовий чемпіон світу, чемпіон Європи, встановив 30 рекордів України, 6 всесоюзних та 3 світові. Тренери - В. Боб, А. Речкіман.

Виступав за спортивне товариство «Динамо» (Львів, 1964–78), де й працював тренером (1984–85). Від 1985 року – інструктор Палацу спорту «Динамо» у Львові.

2 липня 2015 року після важкої хвороби Петро Кіндратович Король помер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ