Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться вечір пам’яті Василя Сліпака

У середу, 14 грудня, о 19:00, в рамках музичного циклу «Музичні вечори Людвіга ван Бетховена» у Львівській обласній філармонії відбудеться вечір, присвячений світлій пам’яті колишнього вихованця «Дударика» Василя Сліпака. Для України цей концерт – один з перших заходів, присвячених Василеві Сліпаку, повідомили Львівській філармонії.

Відомий оперний співак та соліст Паризької національної опери брав участь у бойових діях і загинув під час війни на Сході України влітку цього року. Посмертно нагороджений орденом «За мужність».

Львів’янин Василь Сліпак з дитинства пов’язав життя зі співом: з 9-ти років долучився до хорової капели «Дударик», з якою об’їздив близько 20 країн та виступав на найвідоміших світових сценах, зокрема, у Карнегі-холі та Соборі Паризької Богоматері. Згодом – навчання у Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка, численні фестивалі в Україні та закордоном. І ось – у 1997 році молодий (і єдиний в Україні) контртенор Василь Сліпак успішно проходить конкурс та стає солістом Паризької національної опери. Блискуча кар’єра та любов публіки, десятки ролей, перемог і відзнак… Тореадор та Фігаро, Дон Жуан та Мефістофель – лише в основному доробку співака понад 20 партій. А ще – безліч волонтерських проектів.

Фатальна поїздка на Донбас була для Василя Сліпка вже третьою: він брав участь у бойових діях у складі добровольчого українського корпусу «Правий сектор» в травні та вересні 2015 року. 29 червня 2016 року Василь загинув від кулі снайпера. На вшанування пам’яті співака відбулося вже більше десяти концертів у Франції, США та інших країнах.

На концерті виступить Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії під батутою Тараса Криси та Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик». У програмі прозвучить «Missa Solemnis» (вона ж – «Урочиста меса») – один з пізніх творів Бетховена.

Окрім того, у фойє філармонії відкриється виставка «SILENT MEMORY» («Тиха пам’ять») присвячена Василю Сліпаку, де буде представлено 12 полотен із зображенням життєпису загиблого Героя. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ