Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться VI Конгрес Світової Федерації Українських Лемківських Об’єднань

У Львові 24-26 серпня відбудеться VI Конгрес Світової Федерації Українських Лемківських Об’єднань. Цьогоріч Конгрес відбуватиметься під знаком 70-ї річниці сумнозвісної Акції «Вісла» (1947 р.) – кульмінації депортації українців з етнічних земель у Польщі, передусім із Лемківщини, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Делегати представляють українські лемківські громади семи країн світу: Організація Оборони Лемківщини (США), Об’єднання лемків Канади, Об’єднання лемків (Польща), Союз русинів-українців Словацької Республіки, Союз русинів-українців Сербії, Союз русинів Хорватії та Всеукраїнське товариство «Лемківщина»», - повідомили у Львівському конференц-бюро.

Представники СФУЛО у світі систематично відстоюють і захищають інтереси України і української спільноти, останні кілька років активно задіяні у допомогу бійцям АТО, біженцям із тимчасово окупованих територій та відбудови постраждалих від війни регіонів.

«Проведення цього конгресу у Львові є знаковою подією, оскільки саме тут проживають тисячі лемків, нащадків депортованих в 1944-1946 рр. з українських етнічних територій у Польщі. А також саме до Львова переїхало жити багато лемків з тимчасово окупованих територій Донбасу. І саме у Львові з’явився перший екскурсійний маршрут «Лемківськими місцями Львова», - розповідає Голова Світової Федерації Українських Лемківських Об’єднань Софія Федина.

Конгрес відбувається за підтримки Львівської обласної державної адміністрації,  Львівської обласної ради, Львівської міської ради, Благодійної організації «Фонд братів Дубневичів».

Отримати детальну інформацію та слідкувати за новинами СФУЛО можна на сайті www.sfulo.com, за тел. 0509897440 та на сторінці у Facebook https://www.facebook.com/groups/sfulo/

Програма Конгресу:

24 серпня – засідання Президії СФУЛО

25 серпня – 10.00-18.00 – засідання Конгресу, сесійна зала Львівської обласної ради

26 серпня 10.00-12.00 – зустріч керівництва СФУЛО з пресою та громадськістю, сесійна зала Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ