Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться ярмарок органічної продукції

24 листопада в Музеї Ідей відбуватиметься Ярмарок органічної продукції. Триватиме він з 10.00 до 16.00 год. На ярмарку буде представлена органічна продукція, вироблена у західному регіоні, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На ярмарку буде представлено хліб, овочі, чаї, продукти з біосої, сири, крупи, яблука, фрукти, горіхи,молочна продукція; еко-організації та сертифікаційні компанії.

«Ярмарок відбуватиметься за підтримки Коаліції Чиста Балтика, Шведського товариства охорони природи» в рамках проекту Впровадження органічного землеробства в басейні річки Західний Буг. Важливо, що на ярмарку будуть представлені підприємства та фермерські господарства західного регіону. Їхня продукція є екологічно-чистою, адже виключає використання хімічних речовин та хімічно синтезованих добрив. Крім того, перші 200 покупців зможуть отримати у подарунок еко-торбинки», - зазначила Наталія Чоловська, директор ЛМГО «Екотерра».

В день ярмарку на вулицях міста будуть волонтери, які запрошуватимуть його відвідати та розповідатимуть львів’янам, що ж таке органічна продукція, чим вона відрізняється від звичайної. Також інформація про продукцію буде транслюватись на великому екрані в Музеї Ідей.

«У Львові проводиться багато фестивалів та ярмарків, які корисні для львів’ян. Здорове харчування дуже важливе, адже ми є те, що ми їмо. Тому ми з радістю підтримаємо цей ярмарок і раді, що львів’яни свідомо обирають здорове харчування», - розповіла Юлія Сениська, координатор соціальних проектів ГО «Самопоміч».

На жаль, за останні 2 роки кількість сертифікованих господарств – виробників органічної продукції у Львівській області зменшилась з 5 до 3-х. Це у свою чергу пов’язано з відсутністю законодавчої бази та підтримки таких виробників на рівні держави і області.

«Сьогодні громадськість дійсно небайдужа до того, чим ми харчуємось. Треба, щоб влада подумала, щоб і дитячі заклади, і лікарні, мали можливість мати здорове харчування, це дуже важливо на сьогоднішній день», - розповіла Олена Чоловська, член ЛМГО «Екотерра».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ