Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться забіг на 21 км

6 листопада у Львові відбудеться головний біговий старт західної України - GRAND PRIX LVIV HALF MARATHON 2016,повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вперше біговий захід подібного масштабу відбудеться у місті Львові центральними вулицями в одне коло. Старт та фініш усіх дистанцій запланований біля Львівської опери.  Організатор заходу - компанія  Run Ukraine, лідер бігового руху, за підтримки Львівської міської ради. У зв’язку з проведенням марафону, у цей день будуть ускладнення в русі приватного транспорту та зміни в русі громадського транспорту тими вулицями, якими пролягатиме маршрут забігу.

«Подія, що стала трендом в цілому світі, Європі. І дуже добре, що сьогодні курс здорового способу життя набирає все більше обертів. В світі відомі і Бостонський марафон, і в Європі дуже багато відомих марафонів, напівмарафонів. Приємно, що цьогоріч у Львові 6 листопада відбудеться дуже важлива подія, в якій, як ми очікуємо, візьме участь кілька тисяч учасників. Вперше у Львові напівмарафон буде такої довжини - 21 км. Загалом буде 7 забігів. Ми запрошуємо кожного брати участь, тому що промоція здорового способу життя є одним з пріоритетів програми «Львів 2020». Адже в здоровому тілі - здоровий дух.

Є декілька акцентів, на яких я хочу наголосити. Очікується велика кількість учасників, з одного боку. З іншого боку, ми очікуємо, відповідно до маршрутів, які нам сьогодні запрезентують, буде перекриття доріг. Оскільки довга дистанція, такої дистанції у Львові не було ще жодного разу, можуть виникнути ті, чи інші незручності для мешканців та гостей нашого міста. Тому наперед я хочу перепросити за ці незручності, що можуть виникнути, у зв`язку з проведенням заходу. Але той ефект, який ми отримаємо від проведення заходу такого рівня, має дуже вагоме значення для міста і наших мешканців.

З 8:00 год. до 14:00  год. для пробігу буде перекрито  ряд вулиць, від центру міста, це Франківський і Личаківський райони. Окрім того, буде на маршрутних станціях велика кількість оголошень та інформації. Буде все чітко ознаковано. Тому ми просимо зрозуміти, що це максимально, про що можна було поінформувати всіх мешканців, про ті чи інші обмеження», - зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

За попередніми даними, у GRAND PRIX LVIV HALF MARATHON 2016 візьме участь 1400 бігунів з різних країн світу. У програмі заходу 4 дорослі забіги: 21, 0975, 10, 5 і 2 км та три дитячі дистанції: 1000, 500 і 100 метрів.

«Насправді, сьогодні біг є трендом і львівський напівмарафон - це частина такої ліги, яка зараз відбувається по всій Україні. Розпочалась вона в Києві, продовжилась в Дніпрі, Одесі, а завершальний етап відбувається у Львові.

Вперше цього року відбувається львівський напівмарафон, який ми хочемо, щоб став традиційним для Львова. Такий проект має важливі для міста складові: соціальну, економічну, також і благодійну. В кожному з цих аспектів ми рухаємося, залучаємо різні верстви населення, різні соціальні класи до участі в напівмарафоні.

Близько 1500 учасників візьме участь цьому забігу. Але традиція реєстрації така, що люди в останній момент реєструються. Ми чітко зараз спланували певну кількість учасників, яким ми хочемо надати якісні послуги, тому, наприклад, у день проведення заходу можливості зареєструватися вже не буде. Зараз реєстрація триває, можна подати заявки.

Також працюватимуть і волонтери, зараз проводиться набір волонтерів для організації цієї події - близько 250 чоловік. Ми плануємо забезпечити пункти харчування, гідратації, маршалів. Також ведеться робота з містом по організації, це медичне забезпечення, це інформування жителів міста.

Хочеться запросити всіх жителів міста долучитися до цієї події, якщо не в якості учасника, то хоча б в якості глядача. Спорт несе такі позитивні зміни, які потрібні нашому суспільству», - відзначив Дмитро Черніцький, генеральний менеджер Run Ukraine.

Загальний призовий фонд змагання – майже 60 000 грн. Переможці в абсолюті на півмарафонській дистанції отримають по 10 000 грн. Традиційно, для заходів Run Ukraine грошові призи отримають і перші три атлети на півмарафонській дистанції у вікових категоріях, а їх сім.

Кожен фінішер дистанції 21,0975 км отримає пам’ятну медаль на фініші.

Маршрут півмарафону пролягатиме містом такими вулицями: вул. І. Гонти, вул. Листопадового Чину, площа Св. Юрія, вул. Шептицьких, вул. Антоновича, вул. Академіка А. Сахарова, вул. Д. Вітовського, вул. Шота Руставелі, вул. Левицького, вул. Пекарська, вул. Лисенка, вул. Беринди, вул. Коперника, вул. П. Дорошенка, проспект Шевченка.

Відтак, рух зазначеними вулицями 6 листопада орієнтовно з 08.00 год до 14.00 год буде ускладнений. В рух громадського транспорту будуть внесені зміни.

«Будуть внесені зміни в рух громадського транспорту. Вулиці, якими пролягатиме забіг, будуть закритими. Організатори по усьому маршруту забігу мають розмістити відповідні оголошення та інформацію. Наперед просимо мешканців вибачити за незручності», - зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

Невеличкі підйоми та спуски зроблять маршрут цікавим, мотивуючи на кращі особисті результати.

«Ми приносимо свої вибачення мешканцям на гостям нашого міста за незручності, які виникнуть в результаті перекриття цих вулиць та зміни руху громадського транспорту. По всьому маршруту  на будинках будуть розміщені попереджувальні оголошення, аби уникнути тих чи інших незручностей», - додав Андрій Москаленко.

«Варто врахувати, що перекриття маршруту буде не одночасно, а буде поетапно. Одразу за останнім учасником буде відкриватися рух на тій чи іншій ділянці.

В нашому маршруті задіяні всі красиві вулиці, нам дуже важливо показати туристичну складову, родзинкою львівського напівмарафону є його маршрут», - додав  Дмитро Черніцький.

Довідка

GRAND PRIX LVIV HALF MARATHON 2016 стане завершальним етапом Run Ukraine Running League, загалом вона складалася з 5 етапів: Nova Poshta Kyiv Half Marathon, Interpipe Dnipro Half Marathon, Odesa Half Marathon, Wizz Air Kyiv City Marathon,  Grand Prix Lviv Half Marathon. Це буде незабутнє закінчення бігового сезону, яке увійде в історію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ