Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудуться Королівські автоперегони

5 жовтня 2008 року стартують змагання міжнародного класу - 5-й етап Гран-прі Львова з драгрейсингу - "Ройал драгрейсинг", куди з’їдуться водії з Молдови, Білорусі, Києва, Рівного, Хмельницького, Тернополя, Сум, Івано-Франківська, Ужгорода. Ці змагання будуть заключними у сезоні драгрейсингу у Львові.
Також у рамках заходу відбудеться нагородження переможців змагань сезону 2008 року. Призовий фонд становить 15.000 грн. (по 1.000 грн. у класах "Стріт" та по 2.500 грн. в класах "Драг"), а також призи на суму 6.000 грн.
Драгрейсинг - це парні заїзди авто на максимальне прискорення по прямій на дистанції 402 метри. Історія драгрейсингу почалась в 1948 році на спеціально збудованому треку в каліфорнійському місті Голета. Нині в США лише в національній асоціації близько 100 тисяч активних членів. Понад 30 років драгрейсинг популярний і в Європі, щорічно в 5 етапів проводиться Чемпіонат Європи. До слова, драгрейсинг, незважаючи на максимальні швидкості авто, вважається одним з найбезпечніших видів авто перегонів, адже тут немає поворотів і контактної боротьби, драгстери їдуть паралельно по треку.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ