Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулася прем’єра фільму про вишиванку «Спадок нації»

17 травня у Львові в рамках Фестивалю вишиванки провели показ першого повнометражного документального фільму про українську вишиванку. Прем’єра зібрала аншлаг. Повідомили ініціатори.

«Спадок нації» - це унікальний фільм, який розповідає історії людей, для яких вишиванка стала справжнім скарбом.

Автором ідеї та сценаристом виступила  кінодокументаліст  Леся Воронюк-Волошина, режисером став Олександр Ткачук.  Загалом до створення фільму долучилося понад 20 людей зі всього світу – оператори, журналісти, громадські активісти, зокрема і ГО «Розвиток Громади». Фільм знімали не лише по всій Україні, а й у Німеччині, Італії, Канаді, ОАЕ, Росії.

Розпочалися покази фільму у Києві 12 травня, згодом були Чернівці  і тепер Львів.

Прем’єру у Львові  організувала громадська організація «Розвиток Громади» в рамках Фестивалю вишиванки.Більшість глядачів прийшли до зали у вишиваних сорочках. 

Показ фільму викликав справжній ажіотаж: охочих відвідати прем’єру виявилось так багато, що довелось організовувати ще один перегляд. Його дату організатори ще узгоджують.

Саме чернівчани Леся Воронюк та Олександр Ткачук разом із друзями започаткували у Чернівцях свято “День вишиванки” 10 років тому. Їхню ініціативу підхопили цьогоріч громадські організації зі Львова.

Нагадаємо, громадськість Львівщини виступила за ідею офіційного впровадження Дня вишиванки на національному рівні. Під відповідним зверненням підписалося понад 20 громадських організацій Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ