Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулось ХХ засідання Українсько-Польської Прикордонної Комісії

22 – 24 лютого у Львові за підтримки Львівської обласної державної адміністрації українська і польська делегації провели чергове 20-те засідання Прикордонної Комісії. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Українську делегацію очолював Сергій Воронний, Адміністрація Держприкордонслужби України. Польську делегацію очолювала Магдалена Сурмач, Головна Комендатура Прикордонної Варти РП. Львівську обласну державну адміністрацію представляли Маріанна Вільшинська, заступник голови облдержадміністрації та Юрій Космина, начальник управління забезпечення  та  супроводження міжнародної технічної допомоги департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва.

У роботі Комісії взяли участь експерти Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони, Міністерства юстиції, а також представники Державного агентства водних ресурсів України.

Комісія обговорила питання забезпечення стабільного проходження кордону, затвердила принципи проведення подальшого спільного контролю проходження лінії українсько-польського державного кордон та розробила план роботи на 2017 рік.

За словами Маріанни Вільшинської, співробітництво з Республікою Польща, як стратегічним партнером України, завжди вирізнялось ефективністю, динамічністю та різносторонністю. За сучасних умов інтенсифікації євроінтеграційних процесів України можна з впевненістю зазначити, що надійний кордон – це одна з найважливіших складових взаємної безпеки, європейської інтеграції України, а також розвитку транскордонного співробітництва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ