Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбувся заключний гала-концерт Різдвяного фестивалю «Велика коляда»

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі ЛМР, в День Соборності України, 22 січня, у храмі Пресвятої Євхаристії (пл. Музейна, 1) відбувся заключний гала-концерт XVIII Різдвяного фестивалю «Велика коляда». Учасників фестивалю привітав міський голова Львова, який вручив організаторам диплом.

«Хто не чув цього співу, той не чув справжньої коляди. Я щороку закохуюсь в цю прекрасну коляду, в колядників. Сьогодні ми маємо особливий день – це День нашої соборності, єдності. Але одні святкують, а ви робите цю єдність. Бо ми повинні краще знати і пізнавати один одного, наші традиції. Дякую всім за цю спільну працю», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Відтак, за популяризацію української пісенної культури, високий професіоналізм та з нагоди проведення XVIII Різдвяного фестивалю «Велика коляда закарпатська» оргкомітет фестивалю відзначено дипломом.

Нагадаємо, цьогоріч управління культури ЛМР виділило на проведення фестивалю 45 тис. грн.

Цього року у Львові відбувався XVIІІ Різдвяний фестиваль «Велика коляда». Проходив він у Храмі Пресвятої Євхаристії.

Для духовно-культурного піднесення народу в часі Різдвяних свят, а також для збереження і розвитку різдвяних традицій нашого краю, впродовж багатьох років у храмі Пресвятої Євхаристії лунає «Велика Коляда». Фестиваль також має на меті глибше пізнання та популяризацію різдвяних традицій усіх куточків України.

Цьогорічний фестиваль заохочував учасників до виконання колядок, щедрівок, віншувань та інших різдвяних творів Закарпаття.

Формат ХVІІІ Всеукраїнського Різдвяного фестивалю «Велика коляда закарпатська» – сольні та хорові виступи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ