Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили меморіальну таблицю Іванові Гелю

Сьогодні, 17 липня, у 80-ті роковини від дня народження дисидента і правозахисника Івана Геля, у Львові відкрили і освятили меморіальну таблицю в його пам’ять. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Таблицю відкрили з ініціативи рідних Івана Геля на фасаді будинку на вул. Кастелівка, 16, в якому він разом з дружиною проживав близько 20 років. Вшанувати дисидента прийшли представники міської і обласної влади, його рідні і друзі, колеги, духовенство і небайдужі містяни.

«Ламаючи всі догми, завжди треба йти вперед і показувати приклад. Потрібно зараз у школах, бібліотеках, університетах показувати ці приклади, треба говорити про них, бо саме в історії нашої країни, нашого міста написано майбутнє. Тому сьогодні такий приклад є великий кроком для нашого міста, для нашої країни вперед. Те, що ми сьогодні відкриваємо таблицю, є своєрідним процесом, який показує, яким шляхом треба йти – шляхом високих прикладів, шляхом віри і шляхом волі», - зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Зазначимо, що питанням про розміщення таблиці займалися покійний Василь Откович (подав ідею про розміщення таблиці, яка стала дипломною роботою випускника Львівського державного коледжу декоративного й ужиткового мистецтва ім. І. Труша), народний депутат Ігор Васюник, депутат ЛМР Роман Грицевич, голова організації «Святий Юр» Валерій Калинюк, отці Церкви Святого Юра, ЛОДА та ЛМР. Франківська районна адміністрація виділила 30 тис. грн. для ремонту фасаду будівлі на вул. Кастелівка, 16, а родина для здійснення ремонту додала ще 23 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ