Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили першу мийку для велосипедів

Помити велосипед, не забруднивши рук і витративши лише 2 хвилини часу, – таку послугу можна отримати тепер на АЗК «ОККО» у Львові, що на вул. Науковій, 2а, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Цього місяця тут відкрилася перша у місті спеціалізована веломийка, а кілька днів тому, напередодні Всеукраїнського велодня, її функціональність та зручність перевірили активісти Львівської асоціації велосипедистів.

«Оскільки АЗК на Науковій розміщено неподалік від пожвавленого перехрестя на виїзді зі Львова, то новий сервіс особливо актуальним буде для тих веломандрівників, які повертаються із заміських прогулянок», – зазначають в компанії. До заправки веде облаштована велодоріжка, а на самій території АЗК є окреме місце для паркування велосипедів. Безпосередньо на мийці встановлено спеціальну конструкцію, яка надійно фіксує байки під час миття.  Працівники АЗК пройшли відповідний інструктаж, як обслуговувати нову категорію клієнтів.

Велосипедисти, котрі тестували мийку, залишилися задоволені рівнем сервісу. «Нас дуже тішить той факт, що у Львові з'являються різноманітні додаткові послуги для власників велосипедів, завдяки чому користуватися велосипедом стає ще приємніше, – каже Орест Олеськів  із Львівської асоціації велосипедистів. – Веломийка неабияк полегшує життя велосипедистам, це зручно, швидко і недорого.  Хотілося б, щоб  і на  інших мийках у місті з'явилась  можливість помити велосипед». 

«Львів реально наближається до клубу європейських велосипедних міст, для яких характерна не тільки розгалужена мережа велодоріжок, а й інша велоінфраструктура, яка обов'язково повинна супроводжувати велорух, – зазначає радник міського голови з питань розвитку велосипедної  інфраструктури, депутат Львівської міськради Олег  Шмід. – Гігієна велосипеда – дуже важлива складова усього цього. Хто з нас не зіштовхувався з поганою погодою і з тим, що немає де помити велосипед? Мережа «ОККО» зробила корисну справу і задала гарний тон. Тепер, сподіваюся, велосипедні мийки будуть відкриватися у всіх районах міста».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ