Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили перший в Україні Центр адопції тварин

У вівторок, 6 червня, у Львові відкрили перший в Україні Центр адопції (всиновлення) безпритульних тварин. Над Центром працювали ЛКП «Лев», партнери підприємства, зоозахисники та волонтери. Відтепер львів’яни зможуть швидко та зручно знайти дані про усіх безпритульних собак та котів міста, готових до прилаштування, а також оформити процедуру «всиновлення».

Центр запрацює на базі ЛКП «Лев» у Львові на вул. Промисловій, 56 поряд з Першою комунальною ветеринарною клінікою, ветеринарно-стерилізаційним центром для безпритульних тварин та грумінг-салоном.

«Подія унікальна не лише для Львова, а й для України, оскільки такий центр всиновлення тварин є у нашому місті. Унікальність в тому, що тут ми даємо шанс на всиновлення тим тваринам, які є не лише в ЛКП «Лев», але які є і в притулку «Милосердя», і на волонтерських перетримках - усі матимуть рівні права на те, щоб знайти нову домівку. Адже ми свято переконані, що місце собаки і кота – в сім’ї.

Маючи зараз широку, велику базу, ми завжди зможемо задовольнити потребу кожної людини, яка до нас прийде і захоче вибрати собачку чи котика. Всі наші тварини стерилізовані, вакциновані, покупані, чисті, з ветеринарними паспортами. Ми за ними наглядаємо – у нас є кінолог, який працює з твариною тривалий час, щоб тварина якнайшвидше адаптувалася до сім’ї. Вірю, що найближчим часом у нашому місті не буде безпритульних тварин», – каже директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

Як повідомляють в ЛКП «Лев», у Центрі адопції відвідувачі зможуть комфортно переглянути базу тварин, які очікують на прилаштування, згодом – познайомитися з обраним собакою чи котом, піти на прогулянку, звикнути одне до одного та швидко оформити усю необхідну документацію і забрати нового улюбленця додому. Крім того, мешканці зможуть отримати поради ветеринара та кінолога щодо адаптації тварини на новому місці, а також щодо навчання, харчування та догляду за новим улюбленцем.

«В нас сьогодні новий етап роботи ЛКП «Лев». Сьогодні відкриваємо центр адопції – песики, котики, які потрапляють до нас, проходять певний процес реабілітації. Потім ми шукаємо нових господарів, а нові господарі мають вже приходити сюди та оглядати тварину», - міський голова Львова Андрій Садовий.

«Проект не має аналогів. Тварина після відлову фотографується спеціальним мобільним додатком і потрапляє в систему адопції. Тут ви бачите весь шлях тварини по підприємству – вакцинації, стерилізацію тощо. Після того, як подивилися шлях тварини онлайн, можна прийти і обрати її, а також взяти з собою дитину, щоб вона подивилася і побавилася. Я бачив такі центри в США та Європі, але можу сказати, що львівський Центр адопції багато в чому переважає їх», - сказав засновник Animal-id.info, розробник міжнародної бази даних тварин Віктор Копач.

Будівля Центру адопції – це сучасний офіс, переобладнаний на місці старого гаража. На даху будівлі облаштована сонячна електростанція, яка постачатиме електроенергією як сам Центр, так і частково ветеринарну клініку ЛКП «Лев», що розташована у сусідній будівлі.

«Я щасливий, що задуми втілюються шаленими темпами. Сьогодні всі ті, хто нам раніше допомагав, приїжджають із Швейцарії, Європи і кажуть: «Слухайте, цей рівень не лише відповідає нашому, а й перегнав європейський рівень!» Ми пішли таким шляхом природнім – не утримувати собаку в притулку, клітці, де вона проводить велику частину життя закрито, а повернути цих улюбленців додому. Ми хочемо, щоб це стало нормою – коли собак не купують, а усиновляють», - розповів колишній директор ЛКП «Лев» Олег Мацех.

Нагадаємо, роботи над облаштуванням центру тривали з осені 2016 року. Їхня вартість – 1,2 млн грн. Будівництво профінансоване з бюджету розвитку Львова. Територію довкола Центру допомогли прибрати та озеленити львів’яни, які у травні прийшли на акцію «Walk the dog», організовану ЛКП «Лев» та «Green Forest». У планах Центру адопції – обгороджений вигульний майданчик для собак зі станцією прибирання за тваринами, аби прогулянки волонтерів із вихованцями «Лева» стали ще більш комфортними та безпечними.

«Сподіваємося, що завдяки відкриттю Центру адопції якомога менше тварин буде опинятися на вулиці, якомога більше тварин знайдуть домівки, якомога менше тварин опинятимуться в притулку «Милосердя». І з часом ми не побачимо на вулицях міста безпритульних тварин – до того треба йти», - розповіла директор притулку «Милосердя», голова Львівського товариства захисту тварин Наталія Кузнєцова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ