Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрили «соціальний готель» для студентів-сиріт - на 12 осіб

Сьогодні, 31 березня, у Львові відкрили «соціальний готель», в якому мають змогу перебувати діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування віком від 15 до 23 років. Про це повідомила на відкритті начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Ольга Лесюк.

 

Керує роботою гуртожитку релігійне управління монастирів Селезіанського згромадження східного обряду Української греко-католицької церкви. Таке нове керівництво покликане змінити підхід до управління готелем й водночас нести духовні цінності його мешканцям. Нині персонал установи налічує 7 осіб, керуючий –  отець Степан Тимончук.

 

За словами Ольги Лесюк, це перший в області та й загалом в Україні такий заклад, що є дуже вагомою подією для міста. «Управління цим закладом довірене служителю церкви, і таке рішення є виваженим та виправданим, адже адміністративна влада та Церква, діючи узгоджено, можуть створити «синергічний ефект» у вирішенні багатьох актуальних соціальних та суспільних проблем як в масштабі міста, так і держави», – зазначила вона.

 

«Створення такого готелю дає можливість дітям-сиротам, які вчаться, мати де жити.

Співпраця міста з Церквою - це правильний шлях, адже тут є порядок та дисципліна. Навряд чи міська влада змогла б організувати краще питання сиріт ніж Церква», - сказав голова Львова Андрій садовий.

 

Наразі в готелі проживає 8 осіб, а загалом там може одночасно жити 12.

 

Додамо, що діючу установу створено шляхом реорганізації колишнього житла соціального призначення «Соціальний притулок «Турбота» Франківської районної адміністрації.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ