Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкрили виставку легендарного іконописця Йова Кондзелевича

Сьогодні, 4 квітня, у Національному музеї імені Андрея Шептицького стартував культурологічний проект, присвячений 350-річчю від народження великого українського іконописця Йова Кондзелевича.

Як повідомляють у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації, проект складається із багерів з зображеннями творів майстрів Ренесансу – Ель Греко, Рафаеля, Тіціана, Дюрера й інших, та творів Йова Кондзелевича із близькими сюжетами, технічними та композиційними елементами зображень, що яскраво ілюструють творчість українського монаха-іконописця.

«Проводячи паралелі робіт Йова Кондзелевича із працями геніїв мистецтва, ми усвідомлюємо всю велич постаті монаха-іконописця із Жовкви, який більшу частину свого життя провів у монастирях Волині, де створив шедеври рівня вершин європейського мистецтва», - зазначила заступниця директора департаменту Мирослава Туркало.   

Зазначимо, окрім ілюстративного матеріалу на проекті експоновано декілька оригінальних творів Йова Кондзелевича із збірки Національного музею у Львові ім. А. Шептицького різних періодів творчості.     

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ