Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкрили виставку Уляни Нищук, присвячену різдвяним традиціям

Щороку у Львові відбувається святковий мистецький марафон «Від Романа до Йордана». У цей час у багатьох закладах Львова влаштовують тематичні Різдвяні виставки, щоб вшанувати традиції та створити по-справжньому святкову атмосферу. Львівська свічкова мануфактура не стала винятком та вже другий рік поспіль організовує виставки львівських митців. Цього року свої роботи для експозиції презентувала Уляна Нищук.

Уляна Нищук – відома львівська художниця, авторка низки персональних виставок та учасниця понад 20 виставок у рідному місті та Києві. На різдвяній виставці у Львівській свічковій мануфактурі художниця презентувала авторські ікони, виконані з використанням різних матеріалів: дошка, левкас, темпера, акрил, золочення.

«На мою думку, виставки такої тематики покликані відродити візуальні образи Різдва і нагадати суть самого свята. Різдво - це не свято ялинки чи подарунків.  Це насправді свято народження Ісуса Христа, одне з найбільших християнських свят. Завданням цього проекту є нагадати давню традицію святкування Різдва, показати її через мистецтво, надихнути людей до святкування та молитви», - розповіла художниця Уляна Нищук.

Зазначимо, що виставку у Львівській свічковій мануфактурі також приурочено Адвенту. «Однією з найвідоміших традицій, що стосуються Адвенту, є «віночок Адвенту» — вінок з ялинкових гілок, в який вплетені чотири свічки. У першу неділю запалюється одна свічка, у другу — дві і так далі, тобто з кожним днем стає все світліше. Остання, четверта свічка, урочисто запалюється у Різдвяний вечір», - повідомляють організатори.

Тож запрошуємо усіх відвідати виставку у Львівський свічковій мануфактурі, надихнутися святковим настроєм та придбати тематичні свічки до Різдвяного столу! 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ