Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкривається фестиваль «Нове німецьке кіно»

3 листопада фільмом Марен Аде «Тоні Ердманн» відкривається у Львові щорічний фестиваль «Нове німецьке кіно», який проводить Гете-інститут спільно з компанією «Артхаус Трафік».

Трагікомедія «Тоні Ердманн» – фестивальний хіт, володар премії Міжнародної асоціації кінопреси FIPRESCI Каннського кінофестивалю і претендент від Німеччини на премію «Оскар» у категорії найкращий фільм іноземною мовою. Головний герой, веселун і вигадник, вирішує налагодити стосунки з дорослою дочкою – успішним бізнес-консультантом однієї з престижних корпорацій.

Також до програми увійшла драма Ларса Крауме «Держава проти Фрітца Бауера» – лауреат чотирьох Призів Німецької кіноакадемії, головної кінопремії країни, у тому числі за найкращу режисуру. Приз Європейської конфедерації художнього кіно у програмі «Панорама» та приз Heiner Carow на Берлінале отримала картина Доріс Дьор’є «Привіт з Фукусіми». Про Німеччину 1980-х розповість драматична комедія «Смерть хіпі! Хай живуть панки!» від триразового номінанта на берлінського «Золотого ведмедя» Оскара Релера. Методам маніпуляцій масовою свідомістю через ЗМІ присвячений документальний фільм «Overgames» від Лутца Даммбека, лауреата «Срібного голуба» фестивалю DOK Leipzig. У рамках програми «Нового німецького кіно» на глядачів чекає колекція короткометражних стрічок, куди увійшли як дебюти режисерів-початківців, так і анімаційні стрічки відомих німецьких студій. Більшість картин брали участь у Берлінському кінофестивалі та в основному конкурсі фестивалю короткометражних фільмів у Клермон-Феррані.

У Львові покази тривають у кінотеатрі «Планета-кіно» у ТРЦ Форум. 22-й фестиваль «Нове німецьке кіно» відбувається у Києві (13–19 жовтня), Дніпрі (27 жовтня – 1 листопада), Львові (3–8 листопада), Одесі (3–8 листопада), Харкові (10–16 листопада) та Чернівцях (20–26 жовтня) за підтримки генерального партнера ProCredit Bank. Усі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ