Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкрився центр денного перебування для дітей з інвалідністю

7 жовтня на базі навчально-реабілітаційного центру Святого Миколая в смт. Брюховичі відкрився центр денного перебування для дітей з інвалідністю. Про це повідомляє телеканал "Перший західний".

В освітньо-соціально-культурному центрі діти перебуватимуть з 12 до 19 години. Передбачені заняття з психологом, дефектологом, фізреабілітологом і сурдопедагогом. Дітей центру забезпечать дворазовим гарячим харчуванням і будуть розвозити по домівках. Після закінчення середньої школи діти так само зможуть навчитися квітникарства, столярній та кухарській справам. Це дуже важливо, оскільки, за словами модератора проекту Галини Амеліної-Царьової, у дітей з інвалідністю немає можливості отримати атестат про закінчення середньої школи, і, відповідно, більша частина з них не може опанувати професію.

"Дітей дуже багато, і навіть відкриття ще одного центру, питання не вирішить. Уже сьогодні близько 50 дітей стоїть в черзі на третій і четвертий такий заклад, і з кожним днем дітей записується все більше. Тому з наступного року потрібно буде розвивати мережу таких центрів по всій області", - повідомила координатор громадської платформи "Право на вибір" Галина Янко на своїй сторінці в фейсбуці.

Нагадаємо, що найближчим часом у Львові відкриють другий центр денного перебування для дітей з інвалідністю.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ