Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкриють Міжнародний Осінній Салон «Високий Замок 2012»: будуть живопис, графіка, ткацтво та скульптура

8 листопада о 16:00 у Палаці мистецтв відбудеться відкриття 16 Міжнародного Осіннього Салону «Високий Замок 2012». Про це сьогодні, 1 листопада, повідомила прес-секретар ЛПМ Ольга Швед.

Міжнародний Осінній Салон «Високий Замок» – це щорічна художня виставка-конкурс, метою якої є популяризація сучасного українського мистецтва; активізація мистецького середовища Львова; ознайомлення з творчим доробком українських і закордонних професійних художників та напрямками сучасного мистецтва; підтримка молодих талановитих митців; вирізнення кращих мистецьких творів року. Осінній Салон – це також платформа для творчої співпраці, нагода обміну досвідом, думками та поглядами між митцями та глядачами. 

Так, на конкурс подали понад 500 робіт 200 митців з різних областей України: Києва, Львова, Одеси, Тернополя, Чернівців, Луцька, Івано-Франківська, Запоріжжя, Хмельницького, Ужгорода, Донецька, Криму та з-за кордону. На виставці цьогоріч найбільше будепредставлений живопис та графіка, менше – дрібна скульптура, кераміка, ткацтво.

До 8 листопада виставком Осіннього Салону відбере найкращі роботи, які і презентуватимуть на Міжнародному Осінньому Салоні «Високий Замок 2012». Для визначення переможців Салону формується журі Салону з числа відомих художників, критиків, мистецтвознавців у галузі сучасного мистецтва.

Традиційно Салон включатиме у себе три експозиції: Салон «Високий замок-2012», виставку «Український плакат у Львові» та ретроспективу творів метра – художника Охріма Кравченка. Додамо, що Охрім Кравченко залишив по собі лише понад 170 малярських творів, 140 рисунків, акварелей та пастелей, альбоми ескізів та зарисовок. Частину робіт буде представлено на виставці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ