Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

У Львові відкриють перший в Україні соціальний мультиспортивний зал

У четвер, 10 квітня, на території Центру творчості дітей та юнацтва Галичини (вул. Вахнянина, 29) відбудеться відкриттяcоціального мультиспортивного залу, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зал створений громадою для громади – він збудований силами активістів та небайдужих львів’ян на доброчинні пожертви львівських підприємств та мешканців міста, щоб дати дітям і молоді можливість замінити комп’ютерні ігри і вулицю на цікаві спортивні заняття.

«Після підготовки озера для тренувань з водного туризму, літнього майданчика для паркуру та будівництва відкритого скеледрому, ми відчули, що нам дуже бракує місця для занять у холодну пору року.

 Певний час проводили заняття у залі тхеквондо, але з часом стало дуже тісно – бувало, що одночасно з двома групами господарів залу займались група з дзюдо і гірського туризму, а на свою чергу уже чекали слеклайнери. Тоді і спала на думку ідея створити власний тренувальний майданчик. А оскільки вільного приміщення на Погулянці не було, дійшли до висновку, що це чудова нагода створити його, враховуючи потреби усіх секцій. Задум був дуже амбітний – у нас не було коштів на масштабне будівництво і будівельного досвіду (окрім створення скеледрому).

Було лише величезне бажання мати, де тренуватись самим та вчити інших. Виявилось, що мрія – хороший фундамент для втілення навіть найсміливіших планів»,- розповів Тарас Білошицький, президент ЛМГО «Туристсько-спортивний Клуб «Манівці», ідейний натхненник та керівник проекту побудови залу.

Зал максимально наповнений цікавинками – на площі 330 м2 розміщений скеледром (для занять зі скелелазіння та гірського туризму), татамі (заняття з дзюдо), батут, поролонова яма і майданчик для паркуру, брейкдансу і акробатики, слеклайни (натягнуті на висоті стропи, на яких вчитимуть зберігати рівновагу та виконувати акробатичні фігури). Таке наповнення однієї площі наразі єдине в Україні.

«У Львові за останні роки сформувались середовища молодих людей, які почали займатись екстремальними видами спорту. Зал, який відкривається на Погулянці, дасть велику можливість займатись улюбленим спортом та розвивати свої вміння. Нещодано у Львові відкрився перший критий скеледром і вже зараз ведуться роботи по відновленню критого залу для вело-тріалу та скейтбордингу, де усі охочі зможуть займатись своїми улюбленими видами спорту.

Зал на Погулянці має бути досить економним з точку зору використання електрики і якщо це дійсно буде так, можливо такі зали буде доцільним будувати на території міста і в кожному районі буде такий зал, де можна буде акумулювати різні види спорту», - наголосив Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

Окрім своєї різноманітності, зал має ще одну незвичайну рису – вартість занять у більшості секцій становить 50 гривень на місяць («або скільки можеш» - для дітей з неблагополучних сімей заняття не вартуватимуть нічого). Немає і обмежень по віку чи підготовці - кожен охочий може прийти і займатись під опікою тренера, самостійно чи організувати та очолити тренувальний процес для своїх друзів.

У залі, окрім занять, тренувань та змагань, відбуватимуться також лекції, семінари та кінопокази.

«Першими, хто підтримав задум, було керівництво Центру творчості, яке погодилось на створення такого майданчика на своїй території. Знайшлися і небайдужі компанії та приватні особи, які своїми пожертвами підтримували процес будівництва. Львівські підприємства надавали знижки на свої послуги та матеріали. Хтось ділився досвідом у будівельній сфері чи жертвував часом та фізично докладався до створення залу (без перебільшення – сотні годин вечорами та у вихідні) – таким чином більшість робіт у залі проведено на волонтерських засадах.

Майже вісім місяців роботи, майже 350 000 гривень доброчинних внесків вкладених у будівельні матеріали – і це ще не фініш, зал потребуватиме ще багато роботи і коштів. Але уже зараз у ньому відбуватимуться тренування у комфортних умовах. В процесі реалізації ідеї до нас приєднались групи брейкдансу та акробатики. Сподіваюсь, на цьому список не завершиться і тренувальний розклад (уже зараз дуже різноманітний) поповнюватиметься новими заняттями та віковими групами», – зазначив Тарас Білошицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ