Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відкриють центри денного перебування для дітей з інвалідністю

У Львові відкриють центри денного перебування для дітей з інвалідністю, - Лівий берег.

З 1 жовтня у Львові на базі школи-інтернату Марії Покрови (вул. Личаківська, 35-а) почне працювати перший з двох центрів денного перебування для дітей з інвалідністю. Відкриття другого планують трохи пізніше - 1 листопада в навчально-реабілітаційному центрі Святого Миколая в смт Брюховичі. В освітньо-соціально-культурних центрах діти перебуватимуть з 12-ї до 19-ї години. Про це LB.ua повідомила координатор мережі центрів Галина Амеліна-Царьова.

"Кожна дитина буде займатися з психологом, дефектологом, фізреабілітологом, і, за потреби, сурдопедагогом. Плануємо заняття з арт-терапії та спортивну активність. Дітей транспортом збиратимуть зі шкіл по Львову, в яких вони навчаються за індивідуальним графіком. У центрах передбачено дворазове гаряче харчування і розвезення по домівках. Центри допоможуть дітям нарешті потрапити в колектив, а батькам - заощадити гроші (оскільки всі заняття будуть безкоштовними), влаштуватися на роботу або знайти час для себе", - повідомила координатор центру.

Галина Амеліна-Царьова так само повідомила, що два центри загалом зможуть прийняти до 45 дітей (30 навчатимуться в Брюховичах і ще 15 на вулиці Личаківській у Львові). У Брюховичах після закінчення середньої школи діти так само зможуть навчитися квітникарству, столярної та кухарської справи. Це дуже важливо, оскільки, за словами координатора центрів, у дітей з інвалідністю немає можливості отримати атестат про закінчення середньої школи, і, відповідно, більшість із них не може опанувати професію.

"Ідея створити центри виникла 3 місяці тому. 13 вересня депутати проголосували за їх відкриття. Освітньо-соціально-культурних закладів для дітей з інвалідністю, діяльність яких би повністю фінансувалася за гроші обласного бюджету (включно з розвезенням дітей), в Україні на сьогодні немає", - повідомила Галина Амеліна-Царьова.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ