Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відреставрований за 6 млн грн парк ім. Івана Франка на ніч будуть закривати?

Початі торік ремонтні роботи у парку ім. Івана Франка практично завершені. Залишилось закінчити реставрацію альтанки. Про це повідомив заступник начальника управління капітального будівництва Ігор Фалюта.

 

За його словами, альтанка буде готова до початку грудня. Буде відновлено покриття, відтворено автентичні колони, а також відреставровано усі архітектурні одиниці.

Відтак, уже з грудня мешканці та гості Львова матимуть змогу прогулюватись парком, який намагались відновити за його автентичним виглядом  1989 року.

 

На думку старшого викладача архітектури «Львівської політехніки» Тетяни Максим’юк,                                         нині парк виглядає так, як 20 років тому. Також планується, зачиняти парк на ніч, адже це дозволить зберегти його на довше, - вважає Тетяна Максим’юк.                                        

 

Загалом на ремонт у парку пішло близько 5,7 млн гривень. На ці кошти вимостили пішохідні доріжки трьома видами матеріалів: клінкерною цеглою, щебеневим відсівом та камінням. Впродовж доріжок встановлені водостічні лотки, таким чином замощено 11,5 тис. кв. м пішохідних доріжок. Також додатково встановлено 135 лавочок та 107 смітників. Встановили автентичні ліхтарі, зі спеціального скла, що не бється.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ