Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відзначатимуть Тиждень французької мови та культури

З нагоди Тижня Франкофонії в Україні, що триватиме з 12-го по 20 березня, будуть організовані численні заходи (кінофестивалі, виставки, театральні вистави, концертні вечори, конкурси, конференції, диспути – повідомляє сайт посольства Франції в Україні.
Тиждень Франкофонії організовано посольствами Бельгії, Болгарії, Канади, Молдови, Румунії, Франції, Швейцарії та Міністерством закордонних справ України у співпраці з Асоціацією викладачів французької мови в Україні, Асоціацією випускників французьких освітніх програм, Канадського навчального центру м. Чернівців, Французького культурного центру в Україні, французьких центрів мм. Донецька, Львова, Одеси та Харкова, Альянс Франсез міст Дніпрoпетровська, Горлівки, Рівного, Севастополя та Запоріжжя, ініцiативних комітетів Альянс Франсез міст Луцька, Миколаєва, Чернівців, вищих та середніх навчальних закладів міст Кіровограда, Кривого Рога, Черкас та Тернополя.
Зокрема, у Львові сьогодні планується згідно з програмою у відеозалі Французького центру, що у головному корпусі Львівського національного університету імені Івана Франка показ картин „Саша, Гриша & Іон”, реж. Ігор Кобилянський (Молдова), „Марок”, реж. Лайла Марракчі (Франція), „Захід”, реж. Крістіан Мунгію (Румунія), „Писар”, реж. Гійом Мартінез (Франція) та „Цілу зиму без вогню”, реж. Грег Зглінскі (Швейцарія), а 14 березня – складання віршів з використанням десяти заданих слів. Також у ССШ №3, що на вул. Солодовій, 7, повинно відбутися 19 березня читання віршів Моріса Карема.
Нагадаємо, що Міжнародний день Франкофонії відзначається 20 березня. Це свято французької мови та культури. Міжнародна організація Франкофонії (МОФ), заснована 20 березня 1970 року у Нігерії, – це потужна мережа, яка об’єднує 68 держав (члени, асоційовані члени та спостерігачі) та уряди-учасники навколо однієї спільної мови – французької.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ