Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначили 126-ту річницю народження Нестора Махна (відео)

В день 126-ої річниці народження Нестора Махна, активісти "Автономного опору" провели одиночні пікети у центрі Львова, з метою розвіювання "державних міфів", які роками розповсюджували про Махновщину, - веб сайт Автономного опору.

Нестор Іванович Махно народився 7 листопада 1888 р. у селі Гуляйполе Запорізької області у сім'ї селянина. Він став керівником селянського повстанського руху та рятівником і захисником сотень знедолених і пригнолебних. Махно не міг бути героєм для нещодавньої радянської держави, не може ним бути й для теперішньої капіталістичної. Він узагалі не може бути державним, він був і залишається лише народним героєм, який завжди разом з трудовим народом ставав на захист їхніх прав та свобод. Тому, образ "бандита", який припусують йому роками зовсім не відповідає дійсності.

А ввечері, антиавторитарні активісти згадали пам'ять "батька" маршем однією з центральних вулиць Львова. Марш був приурочений до річниці від Дня народження видатного українського революціонера і спрямований на донесення ідеї солідарності всіх пригнічених у боротьбі за свободу.

Сьогодні, після Майдану, ми далі спостерігаємо беззаконня, корупцію, ментовське свавілля, поділ крісел чиновниками та депутатами, спостерігаємо за "виборами" без вибору та щодня здригаємось від новин зі Східного фронту. Зараз, як ніколи настав час згадати хороші українські традиції Махновщини та не боятися боротись до кінця за нашу з вами Незалежність.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ