Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначили 160-річчяі від дня народження Івана Франка

Сьогодні, 27 серпня, з нагоди 160-ї річниці від дня народження Івана Франка біля пам’ятника Каменяру відбулися урочистості за участі обласної та міської влади, громадськості, керівництва та професорсько-викладацького складу Львівського національного університету імені Івана Франка. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

«Сьогодні, 27 серпня, з нагоди 160-ї річниці від дня народження Івана Франка біля пам’ятника Каменяру відбулися урочистості за участі обласної та міської влади, громадськості, керівництва та професорсько-викладацького складу Львівського національного університету імені Івана Франка.

Сьогодні ми вшановуємо великого генія. Людину, яка на західноукраїнських землях несла світло, віру і дух, що було вкрай важливо для  української нації  в той час, - зазначив під час свого виступу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. -  Я бажаю нам всім читати та глибше знати і пізнавати Івана Франка».

Окрім того, сьогодні відбудеться свято під назвою "Я син народа, що вгору йдена території Державного історико-культурного заповідника с.Нагуєвичі, що у Дрогобицькому районі. Початок о 15:00 год. 

А ввечері о 20.00 на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької заплановано мистецьке дійство та презентація проекту "Franko Sculpture Symposium". Симпозіум сучасної монументальної скульптури з пінополістиролу присвячений 160-річчю від дня народження Івана Франка і 70-річчя заснування Львівської національної академії мистецтв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ