Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відзначили День Гідності та Свободи

Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи. У Львові відбулись заходи з нагоди вшанування четвертої річниці Революції Гідності. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Події цього періоду вшанували молитвою та спогадами. Молитву очолив єпископ Сокальсько-Жовківський УГКЦ Владика Михаїл Колтун у співслужінні Владики Григорія (Комара), єпископа-помічника Дрогобицько-Самбірської єпархії УГКЦ та духовенства всіх християнських конфесій міста. Участь у молитві також взяв Владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.

Урочисті заходи розпочались на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища, де відбулось покладання квітів, запалення лампадок на могилах Героїв, що загинули під час Революції Гідності, генерала С. Кульчицького та полковника А. Соколенка, та борців за волю України. Також відбувся чин панахиди. Пізніше на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбулася екуменічна молитва за Україну та її захисників за участю керівників єпархій церков.

У Львові вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Фоторепортаж

Опісля спільної молитви на площі відбулось громадське віче та мистецька програма «Пісні-символи Майдану», присвячена Героям Революції Гідності з презентацією спогадів про Героїв Небесної Сотні.

Заходи завершились підняттям в небо білих ліхтариків з ангелами як символів Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, День Гідності та Свободи в Україні встановили на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній нашій історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протести української громадськості у відповідь на рішення Кабінету міністрів України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ