Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначили Всеукраїнський Велодень

У неділю, 22 травня, у Львові розпочалася найбільша велосипедна подія року - «Всеукраїнський Велодень». У масовому велопробізі взяв участь міський голова Львова Андрій Садовий. Захід організували LvivBicycleClub та ГО «Львівська Асоціація Велосипедистів» за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
 

Учасники заходу зібралися о 10.00 на площі перед Оперним театром, звідки о 11.00 здійснили велопробіг за таким маршрутом: пр. Свободи, вул. Академіка Гнатюка, вул. Листопадового Чину, вул. Митрополита Андрея, вул. Героїв УПА, вул. Копистинського, вул. Любінська, вул. Івана Виговського, вул. Володимира Великого, вул. Княгині Ольги, вул. Академіка Сахорова, вул. Миколи Коперника, вул. Словацького, вул. Університетська. Загальна протяжність – 12 км. На старті відбулася реєстрація: кожному учаснику видали паперовий браслет для точного визначення їх кількості. Після закінчення велопробігу відбудеться розіграш цінних призів за номерами браслетів.

Під час велопробігу був супровід автомобілів поліції та волонтерів. Нагадуємо, що Велодень – це не спортивний захід, він розрахований на учасників усіх вікових категорій та будь-якого рівня фізичної підготовки.

Після завершення велопробігу на площі перед пам’ятником Іванові Франку (вул. Університетьська, 1) відбудеться розважальна конкурсна програма, в якій зможе взяти участь кожен охочий та виграти корисні і цікаві призи від партнерів. Також буде проведено розіграш цінних призів за номером паперового браслету серед учасників велопробігу. Після проведення конкурсів відбудеться дискусія на велосипедну тематику за участю експертів.

22 травня Всеукраїнський Велодень пройшов не тільки у Львові, але й у багатьох містах України, зокрема, у Києві, Дніпропетровську, Харкові, Рівному, Запоріжжі, Житомирі, Луцьку, Миколаєві.

Головна ідея акції - покращити якість життя у містах шляхом звільнення вулиць великих міст України від шкідливих викидів та заторів завдяки збільшенню частки пересування на велосипедах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ