Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові волонтери європейських організацій розпочали міжнародний проект обміну для молоді з обмеженими можливостями

Протягом 2-9 листопада представники неурядових волонтерських організацій з 27 країн Європи, Азії, Північної та Південної Америки діляться досвідом організації молодіжних волонтерських таборів, семінарів, тренінгів та спеціальних проектів - повідомила прес-служба Львівської міської ради. На зустрічі було офіційно розпочато реалізацію міжнародного проекту обміну для молоді з обмеженими можливостями, що проводиться за фінансової підтримки Європейської комісії. В Україні проект передбачає візити за кордон для студентів-сиріт, молоді з неповних сімей, молоді з депресивних регіонів, яка прагне розвивати волонтерську діяльність в своєму регіоні.
Цього разу національні волонтерські організації представляють Альянс європейських волонтерських організацій. На зустрічі у Львові представники 43 організацій обговорять майбутнє міжнародного волонтерського руху, а саме нові напрямки і тенденції в підготовці та проведенні міжнародних молодіжних волонтерських таборів.
В рамках проекту 40 волонтерів з 13 країн Європи (в тому числі з України) матимуть можливість вперше отримати досвід участі у волонтерському таборі за кордоном. Це стане важливим кроком в їх соціальній адаптації та набуття навичок міжкультурного спілкування.
Щорічно ВАМC «Альтернатива-В» організовує понад 20 міжнародних молодіжних волонтерських таборів в різних регіонах України, в яких бере участь близько 350 іноземних та українських волонтерів. Реалізація кожного з них можлива виключно за умови тісної співпраці з місцевими громадськими організаціями та місцевими державними установами та організаціями.
Альянс європейських волонтерських організацій є міжнародною неурядовою структурою, до складу якої входять національні установи та організації, що мають на меті розвиток міжкультурного спілкування і взаєморозуміння шляхом проведення міжнародних волонтерських таборів. Альянс європейських волонтерських організацій був створений у 1982 році і на сьогоднішній день об’єднує 43 національні волонтерські структури з 27 країн Європи, Азії, Північної та Південної Америки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ